Teknoloji

YouTube Kids Nedir?

Youtube Kids, Google'ın yan kuruluşu Youtube tarafından geliştirilen bir çocuk video uygulamasıdır. Youtube bu uygulamayla çocuklara daha güvenli bir ortam sunmaktadır. 

Youtube Kids, Google’ın yan kuruluşu Youtube tarafından geliştirilen bir çocuk video uygulamasıdır. Youtube bu uygulamayla çocuklara daha güvenli bir ortam sunmaktadır. Uygulama, anne babaların çocuklarını kötü etkileneceği videolardan koruyarak kendi yaşlarına uygun ve daha eğitici videolar izleyebilecekleri güvenli bir ortam hazırlamaktadır.

YouTube Kids Nedir?

Çocuklara daha güvenli bir ortam sunan Youtube Kids mobil uygulaması, 2015 yılında yayın hayatına başlamıştır. Uygulamanın içerik havuzu 4 yaş altı, 5-7 yaş arası ve 8-12 olarak kategorize edilmiştir. Burada ki videolar 13 yaşın altındaki çocuklara sunulmaktadır. Bu yüzden uygulama üzerinde çalışan mühendislik ekipleri ebeveynlerden alınan geri bildirimler, otomatik filtreler ve gerçek kişilerin incelemeleri sonucu yapılan bu uygulama ile gençleri koruma altına almaktadır.

Youtube Kids’in en iyi özelliklerinden biri de ebeveynlerin çocuklarının izleyebileceği videoları seçebileceği gibi izleme sürelerini de ayarlayabilmektedir. Bunun yanında istenmeyen bir video veya kanalla karşılaşıldığında engelleme özelliği sayesinde video engellenebilmektedir. Çocuklarınızın yaş aralığına göre uygulamayı istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

Youtube Kids’in çocuklar için yararlı olabilecek, sanat ve el sanatları, oyuncaklar ve oyunlar, öğrenim ve hobiler, diziler ve çizgi filmler gibi bir çok çocuğun ilgi alanına hitap edebilmektedir.

YouTube Kids Nedir?
YouTube Kids

YouTube Kids Nasıl Kullanılır?

Türkçe olan Youtube Kids’i  Android için Google Play Store ve iOS için App Store uygulama mağazalarından indirilebilir. Ayrıca uygulamanın web tarayıcısı olan https://www.youtubekids.com adresinden de ulaşılabilir.

YouTube Kids’i ücretsiz bir şekilde kendi hesabınızla açabilirsiniz. Ebeveyn hesabıyla devam ederek çocuğunuza bir profil oluşturup izlemesini istediğiniz veya hoşlanmadığınız içerikleri engelleyerek istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

YouTube’da Karanlık Mod Nasıl Açılır?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu