Teknoloji

Pinterest Nedir? Nasıl Kullanılır?

2010 yılında kurulan, bir dijital pano görevi gören Pinterest, en çok tercih edilen sosyal medya uygulamalarındandır.

2010 yılında, Paul Sciarra, Evan Sharp ve Ben Silbermann tarafından Amerika’da kurulan, bir görsel ve video paylaşım platformu olan Pinterest; Avrupa ve Amerika’da kullanılan en popüler uygulamalardandır. Pinterest Nedir? Nasıl Kullanılır?

Pinterest Nedir?

Görsel ve video paylaşım platformu olan Pinterest, Avrupa ve Amerika’da kullanılan en popüler uygulamalardandır. 2010 yılında, Paul Sciarra, Evan Sharp ve Ben Silbermann tarafından Amerika’da kurulan bu uygulama, kullanıcılara 2 şekilde paylaşım imkanı sunmaktadır. Kullanıcıları ister kendi yükledikleri görselleri/videoları, isterlerse de farklı bir kullanıcınınkileri paylaşabiliyorlar.

Nasıl Kullanılır?

Öncelikle telefonunuzdan ya da tabletinizden, Google Play ve ya App Store uygulamasından Pinteresti indirin. Daha sonra istenilen kullanıcı bilgileri ile giriş yapın. Uygulamaya kullanmaya başladıktan sonra ilginizi çeken konu başlıklarını takibe alabilirsiniz. Ayrıca Pinterest uygulamasına giriş yaptıktan sonra bilmeniz gereken iki terim vardır. Bunlar Pin ve Pano terimleridir.

"<yoastmark

Pin Nedir?

Pinterest’te ya da internette, beğendiğiniz görselleri kaydedebileceğinizi gösteren bir ikondur.

Pano Nedir?

Pinlerinizin konularına ya da temalarına göre kaydettiğiniz alandır.

Pin it Nedir?

Bir görseli saklamak istiyorsanız, görselin sol üst köşesinde bulunan “pin it” tuşuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu