Kişisel Bakım

Kusursuz Maskara Uygulaması

Maskara uygulamak her zaman için kolay olmayabilir. Sizler için hazırladığımız kusursuz maskara uygulama teknikleri.

Makyajın vazgeçilmez parçalarından biri olan maskara, gözleri belirginleştirip öne çıkarırken kirpiklerin hacim kazanmasını sağlayan en önemli kozmetik ürünlerinden biridir. Maskara uygulamak her zaman için kolay olmayabilir. Sizler için hazırladığımız kusursuz maskara uygulama teknikleri.

Maskara Nedir? Ne İşe Yarar?

Etkileyici bakışlar ve çarpıcı bir görünüm el de etmek için kirpiklere sürülen maskara veya rimel adıyla bilinen kozmetik üründür. İçerisinde bulunan fırça yardımıyla kirpiklere sürülür ve kirpiklerin her bir telinin daha dolgun ve uzun görünmesini sağlar. Bundan dolayı gözlerin belirginliğiyle makyajın etkisi artar.

Maskara Çeşitleri Nelerdir?

Maskaralar her tip kirpik yapısına uygun farklı yapılarda fırçalara sahiptir. Maskara çeşitleri üç gruba ayrılırlar. Kirpikleri uzatan, belirginleştiren ve dolgunlaştıran maskara çeşitleri şöyledir; suya dayanaklı, renkli ve şeffaf maskaralar.

  • Renkli maskaralardan en çok tercih edileni kahverengi maskaralardır. Bu tür standart maskaraların kirpiklerden temizlenmesi kolaydır.
  • Suya dayanaklı maskaralar uzun süre bozulmadan ya da topaklanmadan kullanılabilirler. Yaz aylarında kullanmak için ideal bir maskara çeşididir.
  • Günlük makyajda da sıklıkla kullanılabileceği gibi renkli rimel öncesi makyaj bazı olarak da kullanılabilir. Gözde ıslak makyaj etkisi sağlar.
Kusursuz Maskara Uygulaması
Kusursuz Maskara Uygulaması

Maskara Nasıl Uygulanır?

  • Maskarayı mutlaka temiz kirpiklerin üzerine sürmeye dikkat edin. Eğer kirpikleriniz temiz değilse temizleyip sonrasında maskara uygulamaya geçin.
  • Kirpik kıvırıcı ile kirpiklere ilk şeklini verin.
  • Yukarıda anlattığımız gibi rimel sürmeden önce kirpiklerinize kirpik bazı uygulayabilirsiniz. Bu kirpiklerin daha dolgun durmasını ve rimelin daha kalıcı olmasını sağlar.
  • Maskara fırçasını kirpik diplerine oturtarak yukarı doğru zikzak hareketlerle döndürerek uca doğru sür.
  • Alt kirpiklerin kısa olmasından dolayı oraya maskara uygularken daha dikkatli olmalısın ve yukarı doğru bakarak aynı işlemi tekrarlaman gerekir.
  • Maskarayı iki kat uygulamak daha etkili sonuçlar doğurabilmektedir.

Not: Makyaj yaparken hayvanlar üzerinde denenip denenmediğine dikkat etmeyi unutmuyoruz değil mi? Bu konu hakkında Ralph’in size söyleyecek şeyleri var? İzlemek için buraya tıklayın…

Maskaranı Kendin Yap! Evde Maskara Yapımı

2021 Makyaj Trendleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu