Yaşam

Erkekler Nasıl Konuşturulur?

Bir araya geldiğinizde ağzından cımbızla laf aldığınız eşlerinizi konuşturmanın bir yolu var desek, ne dersiniz? 

Erkekler Nasıl Konuşturulur? Evet hanımlar! Bu içeriğimiz sizler için. Eminim ki aranızda eşinin\sevgilisinin suskunluğundan şikayetçi, bir şey anlatmadıklarından dolayı üzgün hisseden hanımlar vardır. Hanımlara kıyasla daha suskun hatta bazen ketum görünseler de erkekleri de konuşturmanın bir yolu da var elbette.

Erkekler Nasıl Konuşturulur?

Kadın ve erkek arasındaki kişilik farklılıkları oldukça belirgin bir durum olmakla birlikte, çok doğal ve genetik algoritmanın bir gereğidir. İki tarafında birbirlerinden farklı olduklarını kabullenmeleri ise sağlıklı iletişim kurmanın ilk aşamasıdır.

Farklılıkları görelim..

Öncelikle bahsetmemiz gereken bir konu var ki oda; erkeklerin eşlerinden, annelerinden gördükleri sabrı ve fedakarlığı beklemeleridir. Ancak farkında olmadıkları şey ise annelerinin de bir kadın ve eş olduğudur. Kadınlar çocuklarına gösterdikleri sabrı ve fedakarlığı eşlerine, karşılık buldukları taktirde gösterirler. Bu iki taraf için de doğal bir durumdur. Daha demin de bahsettiğimiz gibi kadın ve erkek kişilikleri birbirinden çok farklıdır. Bu nedenle yargılama yapmak yerine, çözüm odaklı olunmalıdır.

Erkekler konuşmalarında her zaman sonuç odaklı olduklarından, konuşmalarında çözüm ister bir şekilde konuşurken, kadınlar ise daha duygusal odaklı konuşurlar ve paylaşım isterler. Bu sebeple kadınlar günde 24.000 kelime konuşurken, erkekler ise 12.000 kelime konuşurlar. Kadın beyni erkek beynine kıyasla daha geniş ve aynı anda bir çok alanda düşünme potansiyeline sahiptir. Ancak erkek beyni dikey odaklıdır, her şeyi düşünmeyi değil o an ne gerekiyorsa onu yapmayı hedefler.

Konuşmayan Erkekler
Erkekler Nasıl Konuşturulur?
Nasıl konuşturulur?

Öncelikle hanımların bilmesi gereken en önemli konu, erkeklere ‘neden’ sorusunun sorulmaması gerektiğidir. Erkekler bu tarz sorulardan hoşlanmazlar ve sohbetten kaçarlar. Bu sebeple onlara neden sorusu yerine nasıl sorunu sormaları daha iyi olacaktır. Bunun devamında ucu açık, düşüncelerini anlatabileceği sorular sormanız gerekmektedir. Cevabı kısa ve net olan sorular bir sohbet ortamını oluşturamaz. Sohbete başlarken onların ilgi alanları olan konulardan, ortak ilgilerinizden bahsederek konuşun.

Eğer konuşacağınız konu tartışmalı bir konu ise; tamamen çözüm odaklı bir şekilde, konuyu içselleştirmeden konuşun. Asla geçmişi araya katarak konuşmayın, her zaman şimdi ve gelecek odaklı olmalısınız. Bu ilişkiniz açısından da daha faydalı olacaktır. Sohbet ederken onun fikrini önemsediğinizi belirten sorular sorun, örneğin; nasıl buldun, sen ne dersin, ne tavsiye edersin gibi. Bu tarz sorular ilişkinizin kalitesini de artıracaktır.

Bir olay karşısında kadın, problemleri hemen konuşmak isterken erkekler tam tersi olarak üzerinden vakit geçmesini isterler. Susan bir erkek karşısında da kadın daha da hırçınlaşabilmektedir. Bu nedenle ilişkiniz için ve sorunları daha net görebilmek adına orta bir yol bularak, sakinleştikten sonra konuşmaya başlamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu