Ordan Burdan

Avrupa Şampiyonu Ece Asude Ediz

Avrupa şampiyonu boksör Ece Asude Ediz başarı hikayesi. Ece Asude Ediz kimdir?

Avrupa şampiyonu boksör Ece Asude Ediz’in başarı hikayesi. Türkiye’nin gururu milli boksör, Avrupa şampiyonluğunda birinciliği aldıktan sonra ilk hedefini açıkladı. Avrupa şampiyonu milli boksörün yeni hedefi Dünya Şampiyonluğu!

Avrupa Şampiyonu Milli Boksör Ece Asude Ediz

2017 yılında babasının yönlendirmesiyle boksa başlayan boksör Ece Asude Ediz, Avrupa şampiyonu olmuştur. Milli boksör 2019 yılında, Yıldız Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştır. Hemen ardından 10 Nisan’da başlayacak olan Gençler Dünya Şampiyonası için hazıklıklarına başlamıştır. Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi’nde hazırlıklarını sürdüren milli boksör, çok çalıştıklarını ve hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu açıklamıştır.

Avrupa Şampiyonu Ece Asude Ediz
Ece Asude Ediz – Hedef Dünya Şampiyonluğu

Milli Boksör Hedefini Böyle Açıkladı

Lise son sınıf öğrencisi Ece Asude Ediz, yaptığı açıklamada; “O yıl katıldığım Avrupa Şampiyonası’nda da şampiyon oldum. 2020 yılında bir talihsizlik oldu Türkiye ikincisi oldum. Avrupa’ya gitme şansım vardı ama salgın nedeniyle gidemedik. Dünya şampiyonluğuna ulaşıp, Avrupa şampiyonluğumu taçlandırmak istiyorum. İlk katıldığım Dünya Şampiyonası olacak. Ülkemi en iyi şekilde temsil edip, İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu