Dizi / Film

9,75

Uluç Bayraktar'ın ilk uzun metrajlı filmi olan 9,75; Mehmet Eroğlu'nun 9,75 Santimetrekare kitabından uyarlanmıştır.

Mehmet Eroğlu’nun 9,75 Santimetrekare kitabından uyarlanan film Uluç Bayraktar’ın ilk uzun metrajlı filmidir. Amerika’da üç festivalde yarışan film, ayrıca Brezilya’daki Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nde de yarışmıştır.

Mehmet Eroğlu’nun 2014 yılında yayınladığı 9,75 Santimetrekare kitabından uyarlanan filmin önetmen koltuğunda; Uluç Bayraktar’ın otururken senaryosu ise; Uluç Bayraktar ve Daml Serim’e aittir. Filminin oyuncu kadrosunda; Nejat İşler, Funda Eryiğit, Berkay Ateş, Menderes Samancılar, Ercan Kesal, Şebnem Bozoklu gibi isimler yer almaktadır.

9,75 Filminin Konusu;

Filmin kaynağı olan Mehmet Eroğlu’nun 2014 yılıda İletişim yayınları tarafından yayınlanan 9,75 Santimetrekare kitabının tanıtım yazısı şöyledir;

“Rüzgârın uğultusu, son köpeğin telaşlı adımları, kuzeyde kırık bir şimşeğin sessiz resmi, uykusu bölünmüş bir tarla faresinin kuşkuyla çevresini koklayışı, uçamayan bir kuşun ötüşü, buzlaşmış karın hışırtısı ve az ötede ince, öfkeli bir ses; çocuk sesi: “…Ba-bam tö-rö-ist be-nim. Ba-bam öldö-recek seni…”İstanbul öksürüyor, Taksim’de barikatlar… Cümle isteyen GV, dağınık yatak, eksik defter, Leyla Sayar afişi, Marilyn kapıya gelmiş, Ahmet Abi Zinar’la konuşuyor. Serap sorular soruyor. Cihangir’de bir apartman, Basmahane’de bir tren, roman içinde roman

2013 Haziranı’nda insanlar iyimserken, umutluyken, devran başka türlü dönerken…Yaralı bir adamı anlatıyor Mehmet Eroğlu. Sokaktan gelen çocuğu, ruhu bereli olanı, İsa’nın Meryem’i öldürdüğünü gören bebeği, unutmaya ve arınmaya çalışan bir yazarı. “Sağlığına Cyrano.”9,75 Santimetrekare, Mehmet Eroğlu dünyasının sıcak ve yaralı yüzü.

9,75 Filminin Oyuncuları

Nejat İşler

Nejat İşler

Funda Eryiğit

Funda Eryiğit

Berkay Ateş

Berkay Ateş

Menderes Samancılar

Menderes Samancılar

Ercan Kesal

Ercan Kesal
Ercan Kesal

Şebnem Bozoklu

Şebnem Bozoklu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu