Ordan Burdan

Serdar Yeğin Kimdir?

Birçok dizi ve filmde yer alan tiyatro oyuncusu Serdar Yeğin Kimdir?

Serdar Yeğin Kimdir?

Serdar Yeğin, 12 Ocak 1980 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Eğitimini liseye kadar Bursa’da devam eden oyuncu, 1995 yılında henüz lisede öğrenciyken Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro kurslarına başladı. Burada eğitiminin yanı sıra pek çok oyunda yer aldı. Daha sonra 1998 yılında lise eğitimini tamamlayıp, tiyatro lisan eğitimine başlamak için önce, Ankara‘ya gitti. Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümüne girdi. Burada 2 yıl eğitim gördükten sonra yarıda bırakıp, İstanbul’da eğitime devam etme kararı aldı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünün sınavlarını kazandı ve 2005 yılında mezun oldu.

Konservatuvar eğitimi boyunca, Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Mehmet Birkiye, Suat Özturna gibi hocalardan eğitim aldı. Oyuncu, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon ve sinema filminde de yer aldı. Son olarak Tiyatro Seyirlik’de oyunculuk yapmaya devam etmektedir.

Birçok dizi ve filmde yer alan oyuncu ilk olarak, 2005 yılında Şaşkın filminde rol aldı. Daha sonra 2008-2010 yıllarında Atv’de yayınlanan Adanalı dizisinde oynadı. Ardından 2013 yılında Acı Aşk filminde rol aldı. 2016 yılında FOX TV’de yayınlanan Kördüğüm adlı dizide rol alan oyuncu aynı yıl Somuncu Baba Aşkın Sırrı filminde rol almıştır.

Serdar Yeğin, Gülşah Deniz ile evlidir. Oyuncu son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak Teşkilat dizisinde Uzay karakterini canlandıracaktır. Dizi Milli İstihbarat Teşkilatının deneyimlerini senaryoya aktaracaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu