Ordan Burdan

Nihat Altınkaya Kimdir?

Tam adı Nihat Alptuğ Altınkaya olan oyuncu ilk olarak modellik yaparak sektöre girmiştir. Yolda yürürken bir kast ajansı sahibine denk gelen oyucunun hayatı o andan itibaren değişmiştir. Hem modellik hem de oyunculuk yapan Nihat Altınkaya kimdir?

Nihat Altınkaya Kimdir?

Nihat Altınkaya, 28 Eylül 1979 yılında Karabük’te dünyaya gelmiştir. Aslen Rizeli olan oyuncunun, annesi banka memuresidir, babası ise demir çelik işiyle uğraşmıştır. Liseye kadar olan eğitimini Karabük’te tamamlayan Nihat Altınkaya, lisedeyken iki sene profesyonel voleybol oynamıştır. Ancak on yedi yaşındayken sakatlandığı için voleybolu bırakmak zorunda kalmıştır. Daha sonra İstanbul’a taşınan oyuncu, burada gece kulüplerinde çalışmıştır ve bir yandan Fenerbahçe Boks Kulübünde eğitimi almaya başlamıştır.

Nihat Altınkaya, yolda yürürken keşfedilen oyuncular arasında yer almaktadır. Önce modellik sonra oyunculuk yapmaya başlayan Altınkaya, bir gün İstiklal Caddesi’nde yürürken kast ajansı sahibi “Gökçe Doruk Erten” ile tanışmıştır. Gökçe Doruk Erten sayesinde Funda Arar’ın ‘’Özledim’’ şarkısının klibinde yer almıştır. Oyuncu daha sonra iki kez mankenlik, iki kez de modellik yapmıştır. Böylece keşfedilmeye başlayan Nihat Altınkaya’nın daha sonra oyunculuk kariyeri de başlamıştır.

İlk olarak 2006 yılında Binbir Gece dizisi ile oyunculuk hayatına atılan oyuncu daha sonra Kurtlar Vadisi Pusu, Dudaktan Kalbe ve Yaprak Dökümü gibi dizilerde rol almıştır. Dizilerin yanı sıra Turkuaz filmi dahil üç sinema filminde başrolde oynamıştır. Birçok dizi ve filmde rol alan oyuncu, “Ekol Drama Sanat Evi”nde tiyatro sanatı eğitimi almıştır. Dizi filmlerin yanı sıra TV yarışma programlarında da yer alan oyuncu ilk olarak Fear Factor yarışmıştır. Daha sonra 2012 yılında Survivor yarışmalarına katılmış ve ikinci olmuştur.

Aralık 2010’da İmre Altınkaya ile evlenen Altınkaya’nın, Melek ve Ayşe adında iki kız çocukları vardır.

Boy: 1,88 m
Burcu: Terazi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu