Yaşam

Marilyn Monroe Öldürüldü Mü?

Ünlü oyuncunun Kennedy kardeşler ile olan gizli ilişkileri akıllarda bunun bir cinayet mi yoksa intihar mı olduğu sorularını uyandırdı. Marilyn Monroe Öldürüldü Mü?

Güzelliği ve seksepaliteliğiyle tanınan Amerikalı oyuncu Marilyn Monroe’nun beklenmeyen ölümünün otopsi sonucunda aşırı dozda barbitürattan dolayı intihar olduğuna karar verilmişti. Zaten ölümüne yakın zamanlarında mental olarak iyi olmadığı ve psikiyatr yardımı aldığı bilinen Monroe’nun intihar etmesi en olası sonuç olarak gözükmekteydi. Fakat ünlü oyuncunun Kennedy kardeşler ile olan gizli ilişkileri akıllarda bunun bir cinayet mi yoksa intihar mı olduğu sorularını uyandırdı. Marilyn Monroe Öldürüldü Mü?

Marilyn Monroe Öldürüldü Mü?
Marilyn Monroe Öldürüldü Mü?

Aptal Sarışın rolüyle ün kazanan ve sahnelerde parlayan Marilyn Monroe öldüğünde henüz 36 yaşındaydı. Ünlü oyuncu ölümünden bir yıl önce eşi, yazar, Arthur Miller’den ayrılmış ve bu ayrılık Monroe’yu sarsmıştı. Aynı zamanda yoğun iş ortamında bulunan güzel model bu süreçte anksiyeteyle baş etmekteydi. Hatta zaman zaman uyuşturucu ve türevi ilaçlar kullandığı da bilinmektedir. Zor zamanlar geçiren Monroe 5 Ağustos 1962’de odasında ölü bulundu. Monroe’nun yardımcısı Murray, o gün Marilyn’in odasının kapısının kilitli olduğunu ve gece yarısında hala ışığının açık olduğunu, bu yüzden endişelenip Marilyn’in psikiyatristi olan Dr. Ralph Greenson’u aradığını anlatıyor. Greenson odanın camını kırarak odaya girmiş ve Monroe’yu yatağında baygın ve etrafında boş ilaç şişeleri olduğunu görmüş. Bütün bu olanlar aslında Marilyn’in intihar ettiğini kanıtlar nitelikteydi fakat atlanmaması gereken nokta ise Monroe’nun John F. Kennedy ve Robert F. Kennedy ile olan ilişkisiydi.

Marilyn Monroe Öldürüldü Mü?
Marilyn Monroe

Marilyn, eşi Miller’den ayrıldıktan sonra J. F. Kennedy’nin önce kız kardeşiyle sonra da erkek kardeşi Robert F. Kennedy ile tanışmıştı. Daha sonra ise J. F. Kennedy ile tanışmış ve aşık olmuştu. Kennedy evli olmasına rağmen Monroe ile aralarında gizli bir aşk yaşanmış fakat daha sonrasında Kennedy Monroe’dan ayrılmıştır. Marilyn için Kennedy artık bir takıntı haline dönüşmüş ve bulduğu bütün fırsatlarda Kennedy’e ulaşmaya çalışmıştır. Öyle ki Kennedy’nin eşini dahi arayarak Kennedy’den haber almaya çalışmış, eşi Jacqueline’e John ile ilişkileri olduğunu söylemiştir. İşte bu dönemde Marilyn, John F. Kennedy’nin yerini, kardeşi Robert F. Kennedy ile doldurmaya çalışıyordu ve bu yüzden Robert’la bir ilişkiye başlamıştı. Bütün bu olanların ardından yıllar sonra ünlü oyuncu Gianni Russo Monroe’nun ölümü ve Kennedy ile olan ilişkisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Russo’nun söylediğine göre Monroe 1962 yılında Sam Giancana isminde bir mafya tarafından Frank Sinatra ile birlikle Cal Neva Lodge&Casino’ya getirtildi. Giancana buraya J.F. Kennedy, R. F. Kennedy ve babaları Joe Kennedy’i de çağırmıştı. Çağırmasının sebebi ise Giancana’nın elinde Marilyn’in John ve Robert ile birlikte olduğu görüntülerin bulunması ve bu görüntülerin John Kennedy’nin itibarını zedeleyebileceğini düşünerek şantaj yapmak istemesiydi. Gianni Russo, Giancana’nın planının John’nun Cal Neva’ya gitmemesinden dolayı uygulanamadığını fakat Marilyn’in mafyalar aracılığıyla öldürüldüğünü iddia ediyor.

Marilyn Monroe Öldürüldü Mü?
Marilyn Monroe

Monroe’nun ölümü hakkındaki diğer bir komplo teorisi ise Monroe’nun en ayrıntı sırlarını dahi yazdığı küçük kırmızı bir kitabının içinde yazanlardı. Bu kitapta Amerika’daki önemli kişilerin isimleri geçmekteydi. Bazı araştırmacılar ise bu kitabın John F. Kennedy’e ait, aynı zamanda devleti ilgilendiren sırları içinde barındırdığını söylüyor. Araştırmacılardan Dr. Steven Greer, Monroe’nun ölümünün bir intihar değil, bir cinayet olduğu hakkında şunları söylüyor:

‘’Ölmeden bir gün önce Marilyn Monroe’nun telefon konuşmaları da dahil olmak üzere, hiçbir zaman açıklanmamış olan bir dizi kanıtlarımız var.’’

Gianni Russo ise Monroe’nun mafya Giancana ile yaşanan olayın ardından eski eşi Joe DiMaggio’yu aradığını ve telefonda ‘’Beni buradan çıkar’’ dediğini aktardı.

Ünlü oyuncu Marilyn Monroe’nun ölüm sebebi resmiyette intihar olarak açıklanmışsa da ardında hala kanıtlanamamış komplo teorileri barındırmakta.

Osmanlı Saray Kadınının Kişisel Bakım Rutini

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu