Ordan BurdanYaşam

Konuşurken En Sık Yapılan İletişim Hataları

Kişisel gelişim uzmanı Serap Sultan, konuşurken en sık yapılan iletişim hatalarını paylaştı. İletişim kurarken, birden başlayan tartışmaların nedeni yanlış kurulan cümleler ve kendinizi yanlış ifade etmenizdir. Bu hataları yapmamak için ve tartışma yaratmamak için bu tarz hatalardan uzak durulması gerekmektedir. İşte iletişim kurarken kurulmaması gereken cümleler.

Konuşurken En Sık Yapılan İletişim Hataları

“Aslında öyle konuşuyorduk, aramızda da bir sorun yoktu, birden tartışmaya başladık, tartışmanın neyden başladığını bile hatırlamıyorum… “ denilen durumlarda farkında dahi olunmadan söylenen sözler. İletişim kurarken, birden başlayan tartışmaların nedeni yanlış kurulan cümleler ve kendinizi yanlış ifade etmenizdir. İşte iletişim kurarken kurulmaması gereken cümleler.

1. Buna Üzülmene Gerek Yok

Size sıkıntısını anlatan birine böyle bir cevap vermek, onun sorunlarını önemsemediğiniz anlamına gelir. Böyle söylemek yerine bunu söyleyin:

  • Buna çok üzülmüş olmalısın, bunun üstesinden geleceğine inanıyorum.

2. Hep Kendini Düşünüyorsun, Çok Bencilsin

Bu sözü söylediğinizde size, artık hep seni düşüneceğim demeyecektir. Bu söz kapıyı çarpıp çıkma sözüdür ve söylenilmemelidir. Böyle söylemek yerine bunu söyleyin:

  • Beni önemsediğini gördüğümde çok mutlu oluyorum.

3. Öfkelenmene Gerek Yok, Çok Kabasın

Başka bir şeye öfkelenmiş olsa bile öfkesi bu sözünüze yönelecektir. Sizi incitebilir ve incindiğinizde, öfkelenip tartışabilirsiniz. Böyle söylemek yerine bunu söyleyin:

  • Öfkelenmekte haklı olabilirsin Sakinleştiğinde tekrardan konuşalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu