Seyahat

Kamp Yapmak İçin Gereken İhtiyaçlar

Kamp yapmak için gereken bazı ihtiyaçlar vardır. Kampa hazırlanırken mutlaka yanınıza almanız gereken ihtiyaçlar.

Şehir yaşamından bunalıp kendini doğaya atmak isteyenlerin en sevdiği aktivite kamp yapmak oluyor. Çünkü kamp yapmak doğayla iç içe vakit geçirilebilecek, şehrin gürültüsünden uzak güzel bir seçenek. Fakat kamp yapmak için gereken bazı ihtiyaçlar vardır. Kampa hazırlanırken mutlaka yanınıza almanız gereken ihtiyaçlar.

Kamp Yapmak İçin Gereken İhtiyaçlar

  • Kamp için gerekli olan ilk ihtiyaç içerisinde barınabileceğiniz  bir çadır. Rüzgara ve yağışlara dayanıklı olacak bir çadır seçmeniz önemlidir. 
  • Özellikle yatarken kullanmak için bir mat alınmalıdır. Mat yattığınız zaman alttan gelen soğuğu kesmesinin yanı sıra yattığınız yerin yumuşamasını sağlar.
  • Diğer bir önemli ihtiyaç ise mevsimine göre alacağınız bir uyku tulumudur. 
  • Bir kamp çantanızın olması ihtiyaçlarınızı içine koymanız için önemlidir.
  • Yanınıza ilk olarak mont, yağmurluk ve ihtiyacınız olacak kıyafetleri almalısınız.
  • Kamp için gerekli en büyük ihtiyaçlardan biri de beslenme ihtiyacıdır. Beslenmek için yanınızda bol su bulundurmalısınız. Yemek yapabilmek için tava, mangal, tel ızgara, yiyip içebilmek için tabak, kaşık, çatal, bıçak ve bardak bulundurmak gereklidir. Bunun yanı sıra yanınıza alacağınız etleri ve gıdaları soğuk tutması için soğutucu, sıcak içecekler için termos alınabilir. Çeşitli baharatlar ve atıştırmalıklar unutulmamalıdır. Kampta ki diğer ihtiyaçlar için yanınızda kibrit, çakmak, kağıt ve poşet gibi malzemeler bulundurabilirsiniz. 
  • Kampa çıkmadan önce yanınıza telefon şarj aletini ve bir powerbank almak gereklidir. Yanınıza el lambası ve piller almayı unutmamalısınız. Okumak için kitap ve oyunlar alınabilir.
  • Kampta başınıza bazı kötü olaylar gelebilir bunun için yanınıza bir sağlık kiti almanız çok önemlidir. Bir sağlık kuruluşuna gidene kadar ilk yardımınız yapılmış olur.
  • Yanınıza alacağınız diğer önemli ihtiyaçlar ise diş fırçası, diş macunu, sabun, deodorant, tuvalet kağıdı veya havlu kağıtlardır. 

Yola Çıkmadan Önce İndirmen Gereken Seyahat Uygulamaları

3 Bin Yıllık Tarih “Avdalaz Kalesi”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu