Sağlık

Kahvaltısız Bir Diyet Sağlıklı mıdır?

Diyetisyen Elif Kübra Bostancı Kivi Tadında kullanıcılarının sosyal medyadan gönderdikleri soruları cevaplandırdı. Elif Kübra’nın “Kahvaltısız Bir Diyet Sağlıklı mıdır?” sorusuna verdiği cevabı sizler için derledik.

Kahvaltısız Bir Diyet Sağlıklı mıdır?

Evet sağlıklıdır.

Aslında önceki beslenme yaklaşımlarımızda Üç ana üç ara öğün şeklinde bir beslenme düzenimiz vardı. Fakat beslenme alanı, beslenme bilimi oldukça değişen ve gelişen bir alan. Önceden mutlaka uyanır uyanmaz yarım saat ya da 1 saat içerisinde kahvaltı yapmalısınız deniyordu. Şu an aslında uyanır uyanmaz bir şey yemek istemeyen kişiler için hemen kahvaltı yapmak zorunda değilsiniz diyoruz. Belki 1 belki 2 saat geçtikten sonra güzel bir kahvaltı arada bir veya iki ufak ara öğün ve daha sonrasında akşam yemeği ile birlikte günü destekleyebilirsiniz.

Burada yine beslenmenin kişiye özgü olması bizim için bir örnek. Bazı bireyler uyanır uyanmaz hemen kahvaltı yapmak isterken kimi uyanır uyanmaz açlık hissetmiyor ve birkaç saat sonrasında kahvaltısını yapabiliyor. Böyle durumlarda biz beslenme programını tamamen kişiye özgü olarak planlıyoruz. Ve bu şekilde de sağlıklı bir kilo kaybı sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu