Ordan Burdan

Hadise – Sivas’ın Ses Sanatçısı Hadise

Sesi, sanatı ve güzelliği ile dillerden düşmeyen bir yıldız olan Hadise Açıkgöz hakkında her şeyi sizler için derledik.

Sivas’ın Belçika’dan parlayan yıldızı Hadise Açıkgöz. Sesi, sanatı ve güzelliği ile dillerden düşmeyen bir yıldız olan Hadise hakkında her şeyi sizler için derledik. Hadise Açıkgöz hakkında tüm merak edilenler.

Hadise Açıkgöz kimdir?
Olsun şarkısı klip çekimi.

Hadise Açıkgöz Nereli?

22 Ekim 1985 yılında Belçika’da dünyaya gelen Hadise, aslen Sivaslı’dır. Hadise’nin ikisi 2 kız 1’i erkek olmak üzere 3 kardeşi vardır; bunlar Derya Açıkgöz, Murat Açıkgöz, Hülya Açıkgöz‘dür. Hadise 11 yaşındayken annesi ve babası ayrılmıştır. Genç yaşta yeteneklerini belli eden Hadise 18 yaşındayken katıldığı yarışma sayesinde sesini dünyaya duyurabilmiştir. 18 yaşındayken, Belçika’da Idoll 2003 yarışmasına katılan Hadise, yarışmada ilk onda yer alamamıştır ancak yarışmadan hemen sonra albüm teklifi almıştır. Hadise’nin bu teklifi kabul etmesiyle müzik kariyeri de başlamış olmuştur.

Doğum tarihi: 22 Ekim 1985 – Mol, Belçika
Boy: 1,69
Instagram: @hadise

Hadise Konsept Çekim
Hadise Konsept Çekim

Sanat Hayatı

Hadise, ilk olarak 2003 yılında Belçika’da katıldığı Idoll yarışması ile kendini göstermiştir. Ancak yarışmada bir derece alamamıştır. Hadise bu yarışmada derece alamasa da güzel sesini duyurmayı başarmış ve sonrasında yetenekleri tüm dünyada fark edilmiştir. Yarışmadan hemen sonra bir albüm teklifi alan Hadise, bu teklifi kabul etmesiyle müzik kariyerine başlamıştır. Güzel sanatçı her yıl başarısını katlayarak kariyerinde ilerlemiştir.

İmzaladığı anlaşmadan sonra 2004 yılında ilk single çalışması olan Sweat‘i hazırladı ve dinleyicilere sundu. Belçika’da müzik listelerinde 19. sıraya yükseldi. Müzik camiasına hızlı bir giriş yapan Hadise, 2005 yılında ikinci single’ı Stir Me Up‘ı yayımladı. İlk klibini de bu şarkıya çeken Hadise hız kesmeden kariyerine emin adımlarla devam etti. Aynı yıl Ekim ayında üçüncü single’ı Milk Chocolate Girl‘ü satışa sundu. Şarkı, resmi müzik listesinde 13 numaraya kadar yükseldi. Bu şarkı Hadise’nin listede en fazla kalan single’ı olmuş oldu.

Her yıl başarılarını katlayarak büyüyen Hadise, 2007 yılında A Good Kiss şarkısını yayınladı. Şarkının klibini İstanbul‘da çekmesiyle Türkiye‘de de tanınmaya başladı. Hadise, ülkemizde ilk olarak 2008’de Serdar Ortaç‘ın albümü Nefes‘te yer alan “Düşman” şarkısında düet şarkıcı olarak yer aldı. Aynı yıl Hadise, MTV Avrupa Müzik Ödülleri‘nde En İyi Türk Şarkıcı kategorisinde aday olarak gösterilmiştir.

Hadise Eurovision
Hadise Eurovision Performansı

Hadise’nin Eurovision Süreci

Belçika‘da büyük başarılara imza atan ve Türkiye‘de de popülerliği artmaya başlayan Hadise için Eurovision‘a aday olarak düşünüldü. Hadise’nin Eurovision 2009‘da Türkiye’yi temsil edeceği açıklandı. Sinan Akçıl ve Stefaan Fernande ile birlikte yarışma için oluşturulan “Düm Tek Tek” şarkısını ilk kez TRT‘de dinleyicilere sunuldu. 2009 yılında ise Rusya Moskova‘da düzenlenen Eurovision yarışmasından dördüncü olarak geri geldi.

Yarışmanın hemen ardından 3. stüdyo albümü olan Fast Life‘ı Türkiye dışındaki ülkelerde satışa sundu. Bu şarkısı ile Balkan Müzik Ödülleri‘nden Türkiye’den En İyi Şarkı kategorisinde ödül aldı. Artık dünya çapında da tanınan Hadise, kariyerinde büyük bir çıkış yakalamıştır ve dinleyici kitlesi çoğalmıştır. Aynı yıl Kahraman adlı albümü yayınlayan Hadise, ilk klibinide bu albümden Evlenmeliyiz şarkısına çekmiştir. Bu albümden sonra o yıl yapılan istatistiklere göre Hadise, yılın en popüler ünlüleri listesinin zirvesinde yerini almıştır.

Yorulmadan, durmadan çalışmaya devam eden Hadise, sonraki yıllar Aşk Kaç Beden Giyer?, Tavsiye, ve 2017 yılında Şampiyon albümlerini yayınlamıştır. Her albümü her şarkısı ile ses getiren Hadise, müzik listelerinde her zaman zirveyi korumayı başarmıştır.

Hadise Beyaz Kıyafetli
Hadise

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu