Yaşam

Artık Kimseye Güvenemiyorum! Pistantrofobi Nedir?

Pistantrofobi Nedir? Bir çeşit korku fobisi olan pistantrofobi, güven korkusu anlamına gelmektedir.

Artık Kimseye Güvenemiyorum! İnsanlara karşı güvenim kalmadı; gibi cümleleri hayatımızda mutlaka bir kişiden duymuş ya da bu duyguyu yaşamışızdır. Peki Pistantrofobi Nedir?

Pistantrofobi Nedir?

İnsan ilişkilerini, doğayı ve hayatın her alanını oluşturan yapı taşlarındandır güven duygusu. Eğer bir yerde ya da bir ilişkide güven yoksa maalesef ki sağlıklı ve uzun ömürlü olmazlar. Bu güven duygusunu oluşturmak ne kadar zorsa, yıkmak bir o kadar kolaydır. Bazen küçücük bir hataya bazen de bir harekete bakabilmektedir. Ve bir kere güven yıkıldığında herkese ve her şeye karşı güvensizlik başlar. Bu duyguya ise pistantrofobi denmektedir.

Pistantrofobi, kişilerin yaşadıkları kötü olaylardan dolayı artık hiç kimseye ya da hiçbir şeye güvenememesidir. İnsanlara karşı güven duygusunu kaybetmesidir.

Bir çeşit korku fobisi olan pistantrofobi, güven korkusu olarak da adlandır. Geçmişte güven duygusu zedelenen birinin insanlara karşı güveni kırıldığından, kimseye güvenmek istemez. Bunun sonucu olarak da bazı psikolojik sorunlar yaşayabilmektedirler.

Pistantrofobisi Olan Kişiler Ne Yapmalıdırlar?

Öncelikle pistantrofobiye yakalandıysanız şunu bilmelisiniz ki tedavi kendinizde başlar. Yanlış insanları, sizi kötü hissettirenleri hayatınızda çıkartmalısınız. Sonrasında yaşamınızı gözden geçirmeli ve hayatınıza alacağınız kişiler konusunda daha dikkatli davranmalısınız. Bunu yaparken de herkes aynıdır diye düşünmemelisiniz

Her şeye rağmen yine de bu duygu ile baş edemiyorsanız, daha fazla psikolojik problemlere yol açmadan bir psikolojik destek almalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu