Yaşam

Ruhunuza İyi Gelecek Değerli Taşlar

Doğa, içerisinde barındırdığı birçok bitki ile insanlara ilaçlar, kişisel bakım formülleri, gıda ürünleri gibi zengin bir biyolojik kaynak sunduğu gibi yer altında oluşan değerli taşlar da taşıdıkları aurayla insanlara mental olarak farklı alternatifler sunmaktadır. Kimi taşların sakinleştirici yapıları olduğu gibi kimisi de ortamdaki negatif enerjiyi emer yahut pozitif enerji verir. Ruhunuza iyi gelecek değerli taşlar

1. Ametist

ametist

Sarhoş etmeyen taş olarak da bilinen ametist taşı, estetik yapısından dolayı aksesuarlarda tercih edilmesiyle beraber; ametist taşının insanlara canlılık, neşe, sakinlik verme gibi özellikleri de vardır. İçerisinde bulundurduğu minerallerin yoğunluğu, taşın bünyesinde yük

birikimi oluşturur ve böylece bulundurduğunuz ortama bu enerjiyi yayar. Bu mineraller başlıca alüminyum, silisyum, demir, kalsiyum, sodyum, lityum ve magnezyumdur.

Ametist taşı, oluştuğu ve bulunduğu ortama göre renk değiştirebilmektedir. Eğer elinizde bulundur- duğunuz ametist taşınızı çok güneşte bırakırsanız rengi solabilir fakat eski rengine dönmeyeceğini düşünüp taşınızı atmamalısınız. Rengi solmuş ametist taşını toprağa gömüp

yeniden yük kazanarak renginin canlanmasını sağlayabilirsiniz. Taşınızın eski rengine dönmesi için yapabileceğiniz diğer bir yöntem ise taşı alüminyum folyo kaplı bir kaba koyarak bekletmektir. Farkı siz de göreceksiniz.

 Enerjinizi arttırmakta oldukça etkili olan ametist taşı, aynı zamanda şifa veren bir taştır. Baş ağrısı, migren, uykusuzluk gibi rahatsızlıklardan muzdaripseniz vücudunuzla temas halinde olacak bir ametist taşı bulundurmanız rahatsızlıklarınız için doğal bir çözüm yolu olacaktır. Birçok faydası bulunan ametisti alın bölgenizle temas halinde bulundurmanız hafızanızı kuvvetlendirecektir.

2. Aventurin

aventurin taşı

         Namı diğer Yıldız Taşı, tanecikli ve metalik parıltılar saçan; ruhen dengeleyici ve stres karşıtı bir taştır. Daha çok yeşil renkte bulunmakla beraber mavi ve turuncu tonlara da sahiptir. Aventurin taşını göğüs bölgenizde, kalbinize yakın olacak şekilde ve teninizle temas halinde bulundurmanız -varsa- kalp rahatsızlığınız için bir şifa ve mental dengeniz için yatıştırıcı bir etki oluşturacaktır. Şans Taşı olarak da bilinen aventurinin şans, bolluk ve bereket getireceğine de inanılır. Kendinizi sınırlanmış ve engellenmiş hissettiğinizde aventurin taşı gönlünüzü açacak ve sizi ferahlatacaktır. Aventurin taşının şifa olduğu birçok rahatsızlık vardır.

Kekemelik, göz yorgunluğu, tansiyon bozukluğu gibi rahatsızlıklarda aventurin taşıyla temas halinde bulunmak derdinize deva olacaktır.

3. Bornit

Bornit taşı

Güvercin Boynu ve Tavus Kuşu Taşı adlarıyla da bilinen bornit; koyu gri, kısmi mavi ve eflatun renkleri saçan metalik görünümlü bir mineraldir. Gümüş, Bakır, Kurşun, Altın gibi elementleri bünyesinde bulundurmaktadır.

Bornit taşını vücudunuzda bulundurmanız çakralarınızı açacak, daha sağlıklı düşünmenizi ve sağlıklı kararlar almanızı sağlayacaktır. Bu değerli taş; kuruntu, tedirginlik gibi duygularınızı savacak ve mental olarak daha pozitif bir yaklaşıma sahip olmanızda yardımcı olacaktır. Bulunduğunuz ortamda bornit taşını bulundurmak, ortamdaki olumsuz enerjiyi süzerek ortamı pozitifleştirecektir.

Bornit taşının mental olarak insanlara sağladığı birçok faydanın dışında sağlığınıza da iyi gelecek birçok özelliği vardır. Öncelikle bornit vücuttaki hücrelerin yenilenmesini arttırıcı bir mineraldir. Bu özelliği sayesinde zihin gelişimi destekler, kişiye daha canlı ve dinç bir görünüm sağlar ve saç uzamasını hızlandırır. Aynı zamanda sinir sistemini uyarıcı bir yapıya sahiptir. Bornit taşının yüksek ateşi düşürdüğü de bilinmektedir.

4. Akuamarin

akuamarin

         Kelime anlamı olarak deniz tuzu anlamına gelen akuamarin, deniz mavisinden gök mavisine kadar geniş renk aralığına sahip bol şifalı bir taştır.

Akuamarin taşının mental faydaları başlıca bereket ve uğur getirmek olsa da birçok farklı özelliği de vardır. Bu taş; günlük hayatınızda özgüveninizi arttırmanızı, cesaret kazanmanızı, kendiniz hakkında asla tatmin olmadığınız

düşüncelerinizden kurtulmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda tembelliği üzerinizden atan akuamarin taşı, beden ve zihin uyumunu dengeleyerek sezgilerinizi kuvvetlendirecektir. Yaydığı enerjisiyle huzur veren akuamarin; yüksek sinir hallerinin, gerginlik ve negatif heyecanın yatıştırılmasını sağlar.

İçerisinde bulundurduğu demir minerali sayesinde çene kemikleri ve diş sağlığına oldukça iyi gelen bir taştır akuamarin. Ayrıca bronşit, astım, boğaz ağrısı gibi solunum yolu rahatsızlıklarında da şifa kaynağıdır. Vücuttaki şişkinlikleri, urların iyileşmesinde de yardımcıdır. Estetik görüntüsü ve fiziksel ve mental faydaları sayesinde en çok tercih edilen taşlardan biri olan akuamarinin sıkça sahteleri üretilerek satışa sunulduğu için renginin koyuluğuna ve şeffaflığına dikkat ederek satın almanızı tavsiye ederiz.

5. Pembe Kuvars

pembe kuvars

Rose kuvars olarak da bilinen pembe kuvars taşı aşk ve sevgi taşıdır. Yapısına göre dişi ve erkek olmak üzere iki şekilde bilinir. İçi şeffaf ve duru ise ‘’erkek kuvars’’, içi dumanlı bir matlığa sahip ise ‘’dişi kuvars’’ olarak adlandırılır. Manevi karamsarlık ve bunalım içinde olan bir kimsenin erkek kuvarsı teniyle temas halinde bulundurması gerekir. Dişi kuvars ise baş ağrılarına iyi gelmektedir. Beyin fonksiyonlarını uyaran pembe kuvars depresyonla baş etmede ideal bir kaynaktır. Duyguların dengede tutulmasını

sağlayan bu taş, strese birebirdir. Bulunduğu ortamdaki pozitif enerjiyi emer ve negatif enerjiyi savar. Temas halinde bulunmaniz iç barışınızı ve duygular arası uyumu sağlar; konsantrasyonunuzu artırır.

Hücreleri yenileyen pembe kuvars taşı aynı zamanda yaraların ve hastalıkların iyileşmesinde de etkilidir. Göz bozuklukları, astım ve ciğer hastalıklarında da bir şifa kaynağıdır. Sindirim sistemi ve kan dolaşımı rahatsızlıklarında da pembe kuvars taşı doğal şifa kaynaklarından biridir. Ortamdaki radyasyonu emer.

Değerli taşların birçoğu ten ile temas halinde etkisini daha iyi göstereceği gibi dekorasyon olarak kullanılan kitlesel taşlar da ortamlarda etkilerini oldukça iyi göstermektedir. Aile içindeki gerginliği yatıştırması, işyerlerindeki yoğun stresi hafifletmesi, yaramazlık derecesindeki hiperaktif çocuklara usulluk getirmesi taşları kullanan kişiler tarafından gözle görülen değişimlerden olmuştur.

Tablolara Konu Olmuş Kadınlar

Virginia Woolf Neden İntihar Etti?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu