Ordan BurdanYaşam

Her Öğretmenin Takip Etmesi Gereken 10 Web Sitesi

Kivi Tadında ekibi olarak eğitim konusunda yararlı ve ufuk açıcı olacağına inandığımız bu web sitelerini tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın takip etmelerini öneririz.

Her Öğretmenin Takip Etmesi Gereken 10 Web Sitesi

1. Ev Okulu Derneği

Özellikle pandemi döneminde tüm eğitimi eve taşımışken birçok eğitsel içerik hazırlayan Ev Okulu, her türlü eğitim sürecinin ev ve aile ortamında desteklenmesini amaçlamaktadır.

2. Eğitimpedia

Eğitimdeki son gelişmeleri takip etmenizi sağlayacak, uluslararası pek çok makaleyi Türkçe’ye çevirip okuyucuları ile paylaşan çok önemli bir girişimdir. İnternet sitesi de sosyal medya hesapları da mevcuttur.

3. Başka Bir Okul Mümkün

Başka bir okulun mümkün olduğuna bizleri inandırmaya çalışan, öğrenci katılımını, demokratik karar alma mekanizmalarını önemseyen, doğa dostu bir okul modelinin de mümkün olduğunu bize anlatan bir girişimdir.

4. Öğretmen Akademisi | 5. Öğretmen Ağı

Garanti Bankası ve Zorlu Holding tarafından desteklenen, öğretmenlerin bilgi ve yetkinlik birikimlerini arttırmaya çalışan çok önemli iki projedir.

6. Türkiye Zeka Vakfı

Gençlerin entelektüel ve zeka kapasitelerini arttırmak için çalışan vakıf, yarışmalar düzenleyip, dergiler yayınlamaktadır. Hem sosyal medya hem de web siteleri mevcuttur.

7. Münazara Hitabet Derneği

Ülkemiz gençlerinin en çok ihtiyaç duyduğu yetkinliklerin başında eleştirel düşünce gelmektedir. Bu dernekte de gençlerin yılda 50’den fazla kez tartıştırılarak içerik kampları düzenlenmektedir. Ayrıca YouTube üzerinden de entelektüel isimlerle buluşmalar düzenlenmektedir.

8. Eğitim Teknolojileri Zirvesi

Her yıl eğitimdeki son teknolojik gelişmeleri, yeni yaklaşımları takipçileriyle buluşturan bir organizasyondur. Ayrıca sosyal medya hesapları da bulunmaktadır.

9. Eğitim Reformu Girişimi

Türkiye’nin en önemli vakıflarından bazılarının kurucusu olduğu bu platform öğretmenlerin ve eğitimin kapasitesini artırmak için araştırmalar yapıyor, raporlar yayınlıyor ve eğitimler veriyordur.

10. Okul Dışı

Günümüz dünyasında bir disiplinde gelişim sağlayabilmek için disiplinle ilintili alanlara da hakim olmak gerekmektedir. İktisattan soyutlanmış bir uluslararası ilişkiler okuması, sosyolojiden yoksun sanat okumaları yetrli olmamaktadır. Okul Dışı bu anlamda farklı disiplinlerin birleştiği bir merkezdir.

Okuma Hızı Nasıl Tespit Edilir?

Psikolojiyi Güçlü Tutmak İçin Gerekenler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu