Kişisel Bakım

Canlı, Parlak ve Sağlıklı Saçlar İçin İpuçları

Boyalı, kıvırcık veya kendi renginde ama sönük saçlarınız var. Üstelik bakımını kendiniz üstlenmek durumunda kaldığınız bir dönemdesiniz. Marie Claire’de yayınlanan işinizi kolaylaştıracağını düşündüğümüz, canlı, parlak ve sağlıklı saçlar için ipuçları…

Canlı, Parlak ve Sağlıklı Saçlar İçin İpuçları

Parlak Saçlar İçin

Saçlarınız aslında sağlıklı. Ancak yine de Jennifer Aniston’ın Friends’de Rachel’ı canlandırdığı günlerdeki o parlak saçlara sahip olmak istiyorsunuz. Tıpkı öyle parlayıp, renginin daha da belirginleşmesini istiyorsunuz. Saç artistlerine göre parlaklığı artırmanın sırrı banyoda… Kullandığınız Hindistan cevizi yağı içeren saç bakım ürünleri, saçlara parlaklık veriyor. Ürünü satın almadan önce içeriğinde sülfat, silikon vs. olmamasına özen gösterin. Bu formüller sayesinde, saçlarınız daha yumuşak, akıcı ve hoş bir görünüme kavuşacak. Saçların doğal parlaklığını artırmanın bir başka yolu da yoğun ısı uygulamaktan kaçınmak. Bunun için saçlarınızı kuruturken, yüksek ısı vermeyen makineleri kullanabilirsiniz.

Daha Belirgin Bukleler

Kim ne derse desin, güzel ve belirgin kıvırcık saçlar birçoğumuzun imrenerek baktığı ve sahip olmak istediği saç tipi… Ancak bakımı tabii ki kolay değil, kabul ediyoruz. Kıvırcıklarınızı kontrol altına almanın – saç artistlerine ve uzmanlarına göre- en kolay yolu; nemlendirmek. Doğal içerikli yağlar ile onu beslemek. Saçlara yağ tedavisi uygulandığında buklelerinizin ipeksi bir görünüme sahip olduğunu fark edeceksiniz. Bu görünümü korumanın yolu da düzenli olarak bu ürünü kullanmakla sağlanıyor. Hafif yapılı yağlar kullandığınızda saçlarınızda ağırlık da hissetmeyeceksiniz. Şimdi güzel, yoğun ve özenilen buklelerinizi ortaya çıkarma zamanı!

Saçlarının Rengini Koru

Dilediğiniz sarı rengi elde etmek çok zor. Sonunda başardınız ve muhafaza etmek istiyorsunuz, bu daha da zor. Ancak çözümsüz değil. Evde kullanılabilen formülüyle mor şampuan, kremler ve maskeler sarı saçlarınızı yıkadıkça turuncu ve çiğ bir renge dönmesini engellemeye yardımcı oluyor. Sarı ve mor renkleri, renk çarkında birbirinin zıttıdır. Yani bu nedenle aslında birbirini nötralize eden iki renk… Mor pigmenti, saçların sararmasını engelliyor. Bu içerikli ürünleri günlük rutininize sokmamanız gerekli. Haftada yalnızca bir ya da iki defa uygulamanız yeterli. Saçlarınızın o ilk günkü sarılığını koruması için yapmanız gereken, grileşmesini önleyerek istediğiniz sarı dengesini sağlamak.

Okaliptus Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Yüz Temizleme Jeli Nasıl Seçilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu