Ordan Burdan

Afra Saraçoğlu Kimdir?

İddialı senaryolarıyla dizi sektörüne damga vuran yapımların başarılı oyuncusu, güzelliği ile son dönemlerin en dikkat çeken aktrislerinden olan Afra Saraçoğlu’nun hayatını sizler için araştırdık. Habersizce oyuncu seçmelerine gönderilen fotoğrafıyla başlayan bir kariyer ve hızla yükselen bir yıldızın hikayesi…

Afra Saraçoğlu Kimdir?

Selanik ve Girit kökenli bir aileden gelen Afra Saraçoğlu, 2 Aralık 1997 yılında Balıkesir Edremit’ te dünyaya geldi. Başarılı oyuncunun çocukluğu ise Edremit’te geçmiştir. Ancak ilköğretim ve ortaöğretimini Antalya’da tamamlamıştır. Oyuncu sonrasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü kazanmıştır.

Üniversiteyi okuduğu sırada ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. 2016 yılında  Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı romantik komedi tarzındaki ”İkinci Şans ” filminin çekimleri yapılmaktadır. Senaryo gereği Nurgül Yeşilçay’ın kızı rolünü üstlenecek oyunculuk seçmeleri yapılır. Afra Saraçoğlu’nun annesi bu seçmelerin olduğundan habersizdir. Bir umutla Afra’nın fotoğrafını sosyal medya üzerinden Özcan Deniz’e gönderir.

Afra Saraçoğlu kendisinden habersiz bir şekilde gelişen olaylar neticesinde rol için deneme çekimine çağrılır. Denemelerde başarı sağlayan Afra böylece kariyerinin ilk adımını atmıştır. ” İkinci Şans ” sinema filmi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır.

Daha sonra 2017 yılında Tolga Sarıtaş ile birlikte baş rolleri paylaştıkları ” Kötü Çocuk ” adlı romantik sinema filminde rol almıştır. Aynı yıl Star TV’de yayınlanan ” Fazilet Hanım ve Kızları ” dizisinde ilk dizi oyunculuğuna adımını atmıştır.

Afra Saraçoğlu Kimdir?
Afra Saraçoğlu

Kariyer basamaklarını hızla çıkan Saraçoğlu, 2018 yılında Hummel ve Pantene’in marka yüzü olmuştur. Kısa zamanda ekranların sevilen yüzü haline gelmiş ve yine 2018 yılında ” İyi Oyun ” ve” Aşk Bu mu? ” adlı sinema filmlerinde rol almıştır.

Dizilerde göstermiş olduğu başarılı oyunculukları ile dikkat çeken Saraçoğlu; 2019 yılında ” Kardeş Çocukları ” ve 2020 yılında ” Öğretmen ” adlı dizilerde rol almıştır. Daha sonra 2021 yılında ise Blu TV de yayınlanan  ” Yeşilçam ” adlı dizide Çağatay Ulusoy ile birlikte rol almıştır.

Aynı yıl Cornetto’nun ve 2022 yılında da Elidor’un reklam yüzü olmuştur. Son olarak 2022 yılında Star TV’de yayınlanan ve reyting rekorları kıran ” Yalı Çapkını ” dizisinde rol almaktadır. Dizide Mert Ramazan Demir ile birlikte baş rolleri paylaşmaktadırlar.

Afra Saraçoğlu’nun Rol Aldığı Dizi ve Filmler

  • 2022 – Yalı Çapkını (TV Dizisi)
  • 2021 – Yeşilçam (Internet Dizisi)
  • 2020 – Öğretmen (TV Dizisi)
  • 2019 – Kardeş Çocukları (TV Dizisi)
  • 2018 – Aşk Bu mu? (Sinema Filmi)
  • 2018 – İyi Oyun (Sinema Filmi)
  • 2017 – Fazilet Hanım ve Kızları  (TV Dizisi)
  • 2017 – Kötü Çocuk (Sinema Filmi)
  • 2016 – İkinci Şans (Sinema Filmi)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu