Sağlık

Güçlü Bağışıklığın Sırrı “Tahin – Pekmez”

Uzmanlar güçlü bir bağışıklık için haftada bir kez tahin pekmez yenmesi gerektiğini söylüyor.

Güçlü bir bağışıklığın sırrı tahin pekmezden geçiyor. Özellikle kahvaltılarda çokça tükettiğimiz tahin pekmezin bu faydalarını biliyor musunuz? Gelin tahin pekmezin faydalarını birlikte öğrenelim…

Güçlü Bağışıklığın Sırrı “Tahin – Pekmez”

Tahin pekmez enerji verdiği kadar insanın tatlı ihtiyacını da gideren bir karışımdır. Fakat kalorisi yüksek bir yiyecek olduğundan dolayı ölçülü ve kontrollü yenmesi gereken bir yiyecektir. Tahin – pekmezi haftada iki tatlı kaşığı kadar tüketmeniz önerilmektedir.

Tahin Kabızlığı Önler Ve Kemik Sağlığını Korur

Tahin, susamın belli bir işlemlerden geçtikten sonra ezilmesiyle oluşur. Kış hastalıkları ve soğuk algınlıkları gibi hastalıkları önler. Vücut direncini artırıp hastalığa yakalanma riskini düşürürken hastalığa yakalanırsanız da hastalığı hızlı atlatmanızı sağlıyor. Kansere karşı koruyucu etkisi varır. Kanser hücreleriyle savaşır. Susamın içinde bulunan kalsiyum kemiklerin korunmasına ve sağlamlaşmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini çalıştırmasıyla kabızlığı önleyici etkisi vardır.

Pekmez Karaciğer Ve Midenin Dostudur

Pekmez çeşitleri kan yapıcı özelliğe sahiptir. Vücut direncini artırır ve hastalıklara karşı korur. Karaciğeri temizlerken damarları açar. Mide rahatsızlıklarında tedaviyi destekler. Anne sütünü artır. İltihap, öksürük ve balgam söktürücüdür.

Susamın Faydaları Nelerdir?

Bağışıklık Sistemi Nedir? Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?

Bağışıklık Güçlendiren Çorba Tarifi

Dondurmalı Tahinli Sufle Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu