Sağlık

Emziren Annelerin Öğrenmesi Gereken Önemli Bilgiler

Anne sütü bebek açısından oldukça önemli bir gıdadır. Bebeğin büyüyüp gelişmesini sağlayan anne sütü içerisinde bebeğe yararlı bütün vitamin ve mineralleri barındırır. Emziren annelerin bebeklerini emzirirken mutlaka bilmesi ve dikkat etmesi gereken önemli bilgiler. Emziren Annelerin Öğrenmesi Gereken Önemli Bilgiler…

Emziren Annelerin Öğrenmesi Gereken Önemli Bilgiler

Emzirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Anne Sütüne Yararlı Besinler Tüketin

Emziren annelerin yediği her şey bebeğine yarar sağlayacağından dolayı daha çok protein, kalsiyum, vitamin ve mineral açısından zengin besinler tüketmeleri gerekir. Paketli gıdalardan uzak dururken bol bol su tüketmeyi unutmamak gerekir.

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar İçin Lütfen Tıklayın..

Zararlı Maddeler, Gaz Yapan Ve Alerjik Yiyeceklerden Uzak Durun

Alkol ve sigara gibi hem kendinize hem de bebeğinize zararlı olacak maddelerden uzak durmalısınız. İçtiğiniz alkol ve sigaralar vücudunuzdan sütünüze karışarak bebeğinize gidebilir. İlaç kullanımı ile ilgilide bir doktora baş vurmadan kullanmamanız gerekir.

Emzirme döneminde bebeğinizin gaz problemi yaşamaması için gaz oluşturan besinlerden uzak durmanız gerekir. Mercimek, fasulye, brokoli ve lahana gibi gaz oluşturabilecek besinlerden uzak durulması gerekir.

Alerji yapabilecek yer fıstığı ve kabuklu deniz mahsulleri gibi yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Ayrıca kahve, çay gibi uykusuzluğa neden olacak içeceklerden uzak durulmalıdır. Çünkü bu içecekler yetişkinlerde uyku problemi yapabildiği gibi bebeklerde de uyku problemi yapabilir.

Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır? Öğrenmek İçin Lütfen Tıklayın..

Doğum Sonrası Kilolardan Kurtulmak İçin Ağır Diyetlerden Uzak Durun

Kadınlar hamilelikte alınan kiloları doğum sonrasında hemen vermek için uğraşırlar ve bu yüzden ağır diyetler yapmaya başlarlar. Fakat yapılan bu diyetler bebeğin sağlığı açısından doğru değildir. Yanlış diyetler anneyi güçsüz bırakacağından dolayı bebeğin süt üretimini etkileyebilir. Bundan dolayı emziren bir anne olduğunuzu söyleyip uzman bir diyetisyenden yardım alarak zayıflayabilirsiniz.

Hamilelikte Kilo Alımı Ne Kadar Olmalı? Öğrenmek İçin Lütfen Tıklayınız..

doğum kilosu

Egzersiz Yapmak Sütünüzün Tadını Değiştirebilir

Egzersiz yapmak anne sütündeki laktik asit miktarını artıracağından dolayı sütün tadını değiştirebilir. Bu nedenle emzirmeyle egzersiz yaptığınız vaktin arası 90 dakika olmalıdır.

Göğüs Bakımına Özen Gösterin

Emziren annelerin emzirme dönemlerinde yaşadıkları göğüs problemleri çok olur. Çatlayan göğüsler rahatsızlık verebilir. Bunun için göğüslerinizi saf suyla düzenli yıkayıp göğüs ucu koruyucu kremleri kullanabilirsiniz.

Emzirme Döneminde Göğüs Yaralarına Bitkisel Çözüm.

bebek emzirmek

Emzirme İşlemini İki Göğsünüzden de Yapın

Bebeğinizi sadece tek göğsünüzden değil emzirdiğiniz süre zarfında her iki göğsünüzden de bebeğinizin iştahlı emip emmediğine bağlı olarak emzire bilirsiniz. İki göğüsten de süt emzirmek süt kanallarındaki tıkanıklığı önlemektedir. Çalışan annelerinde sütlerini sağmaları süt üretimi açısından önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu