Ordan BurdanYaşam

Spotify Nedir? Nasıl Kullanılır?

Spotify, seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur.

Spotify, dünya çapında milyonlarca şarkıya ve diğer içeriğe anında erişebilmeni sağlayan bir dijital müzik, podcast ve video aktarma hizmetidir. Uygulama, seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur.

Spotify Nedir? Nasıl Kullanılır?

Spotify İsveç merkezli bir müzik platformudur. Aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal’in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlen aylık abonelik sistemi olan bir dijital müzik platformu. Spotify, dünya çapında milyonlarca şarkıya ve diğer içeriğe anında erişebilmeni sağlayan bir dijital müzik, podcast ve video aktarma hizmetinden oluşmaktadır.

Müzik çalma gibi temel işlevler tamamıyla ücretsizdir. Yine de reklamsız müzik, çevrimdışı dinleme ve daha fazlası için Spotify Premium’a yükseltmeyi tercih edilebilir. Her iki şekilde de yapabileceklerin ise şunlardır:

  • Gözat ve Ara ile dinlemek istediğini seçme.
  • Haftalık Keşif, Yeni Müzik Radarı ve Daily Mix gibi kişiselleştirilmiş özelliklerden öneriler alma.
  • Müzik koleksiyonları oluşturma.
  • Arkadaş, sanatçı ve ünlü kişilerin dinlediklerini görme.
  • Kendi kişisel Radyo istasyonlarını oluşturma.

Uygulama, bilgisayarlar, telefonlar, tabletler, hoparlörler, TV’ler, arabalar da dahil olmak üzere geniş bir cihaz aralığında bulunabilir ve bir cihazdan diğerine Spotify Connect’i kullanarak kolaylıkla geçebilirsiniz.

"<yoastmark

Spotify Nasıl Kullanılır?

Spotify’ı kullanmaya başlamak için bilmen gerekenleri anlatalım;

1. Öncelikle Uygulamayı İndirin 

Spotify’ı ücretsiz olarak masaüstüne veya cep telefonu ve tablet üzerine uygulama mağazasından indirin. Eğer uygulamayı indirmek istemiyorsan doğrudan tarayıcından dinlemek istiyorsan için web player’ına gitmelisin.

2. İlk Olarak Hesap Oluşturun

Spotify uygulamasında ve web sitesinde e-posta veya facebook aracılığıyla hesabını oluşturabilirsin.

3. Ve Dinlemeye Başla

Spotify uygulamasını indirdin, hesabını oluşturdun şimdi özgürce müzik dinleyebilirsin. Peki ama nasıl? İşte cevabı;

Cep Telefonu ve Tablet

  • Spotify’ı aç.
  • İstediğini bulmak için Arama’yı kullan.
  • Aşağıdaki yollardan biriyle çal:
    Parça listesini karışık çalmak için: Bir sanatçı, albüm veya çalma listesine dokun ve KARIŞIK ÇAL’a (Android) veya (iOS) simgesine dokun.
    Premium hesabın mı var? Uygulamada listelenen sıralamada çalmak için: Bir sanatçı, albüm veya çalma listesine dokun ve ardından dinlemek istediğin ilk şarkıya dokun.

İpucu: Gelecekte daha hızlı bulmak için favorilerini Kitaplığın’a kaydet.

Çalma Listeleri Nedir?

Çalma listesi, bir şarkı koleksiyonudur. Kendi listelerini oluşturabilir, paylaşabilir ve Spotify, sanatçılar ve dünya çapında diğer dinleyiciler tarafından oluşturulmuş diğer çalma listesinin de tadını çıkartabilirsiniz.

Haftalık Keşif ve Yeni Müzik Radarı gibi Spotify’ın oluşturduğu pek çok çalma listesi, senin dinleme alışkanlıklarına (yani beğendiklerin, paylaştıkların, kaydettiklerin ve atladıkların) ve benzer zevke sahip diğerlerininkine dayanmatadır.

  • Cep telefonunda çoğunlukla Ana sayfa’da bulunmaktadır.
  • Masaüstünde solda bunları KİTAPLIĞIN altında Senin için Hazırlandı’da bulabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu