Dizi / FilmOrdan Burdan

Sakkara’nın Sırları (Secretsof the Saqqara Tomb)

4400 yıl boyunca insan eli değmemiş bir mezarı gün ışığına çıkaran Mısırlı arkeologların hikayesini konu alan Sakkara'nın Sırları belgeseli şimdi sadece Netflix'te.

Sakkara’nın Sırları belgeseli, 4400 yıl boyunca insan eli değmemiş bir mezarı gün ışığına çıkaran Mısırlı arkeologlar, bu olağanüstü keşfin geçmişine ait gizemleri çözmeye çalışmasını konu alır.

Sakkara’nın Sırları

28 Ekim 2020‘de Netflix Türkiye tarafından yayınlanmaya başlayan Bilim ve Doğa konulu belgeseldir. Sakkara’nın Sırları, orijinal adıyla Secretsof the Saqqara Tomb, yönetmenliğini James Tovell üstlenmektedir. Belgesel filmin süresi 1 saat 53 dakika olup bilimsel anlamda da önemli bir yere sahiptir.

Sakkara’nın Sırları Fragman

Sakkara’nın Sırları Konusu

Sakkara’nın Sırları, son elli yılın en büyük arkeolojik keşfinin sırlarını ortaya çıkarıyor. Arkeologlardan oluşan bir ekip, daha önce kimsenin keşfetmediği geçitleri, lahitleri ve mezarları kazar. Ekip elde ettiği bulgularla, Mısır’ın son 50 yıldaki en önemli buluşunun sırlarını gözler önüne seriyor. 4400 yıl boyunca insan eli değmemiş bir mezarı gün ışığına çıkaran Mısırlı arkeologlar, bu olağanüstü keşfin geçmişine ait gizemleri çözmeye çalışır.

Göbeklitepe | Şanlıurfa

Troya Müzesi | Çanakkale

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu