Ordan Burdan

Demet Evgar Kimdir?

Türk sinema tarihinin en iyi kadın komedi oyuncularından biri olan Demet Evgar kimdir? Hayatına dair merak edilenleri sizin için araştırdık...

Demet Evgar Kimdir?

Aslen Arnavut kökenli olan Demet Evgar, 18 Mayıs 1980 Manisa doğumludur. 17 yaşındayken Manisa’da daha amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu’nda oyunculuğu başlamıştır. İlk sahneye çıkışı ise  Ray Cooney “Kaç Baba Kaç (It runs in the family)” başlıklı oyunuyla olmuştur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının tiyatro bölümünden mezun olan Demet Evgar, eğitimi sırasında arkadaşlarıyla “Tiyatro Kılçık” adında bir topluluk kurmuş ve orada oyuncu ve oyun yazarı olarak çalışmıştır.  Kent Oyuncuları tiyatrosunda 2009 senesinde Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda “Elise” karakterini canlandıran Demet Evgar, 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde “Yılın Kadın Oyuncusu” ödülüne layık görüldü.

Demet Evgar, 2007’de, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenen “Rock Müzikalleri”nde rol almıştır. Daha sonra Mahsun Kırmızıgül’ün 2009 yılında yayınlanan  Güneşi Gördüm filminde “Havar” karakterini hayat vermiştir. Kariyer basamaklarını başarılı oyunculuğu ile hızla çıkmaya devam eden Demet Evgar, 2010 yılında Yahşi Batı filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile baş rolleri paylaşmıştır. Sonrasında ise Vay Arkadaşım filminde rol almıştır.

Türk sinema tarihinin en iyi 10 kadın komedi oyuncusundan biri…

Türkmax’te yayınlanmaya başlayıp daha sonra Star TV’ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın televizyon dizisinde “Zeynep Yıldırım” karakterine hayat veren Demet Evgar, büyük bir çıkış yakalamıştır. 2015 yılında Türk Sinemasının 100 yıllık geçmişini taçlandırmak ve kutlamak maksadıyla Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı ve TÜRSAK Vakfı işbirliğinde düzenlenen “Türk Sinemasının 100. Yılında En İyi İlk On’ları” projesi kapsamında Türk sinema tarihinin en iyi 10 kadın komedi oyuncusundan biri olarak seçilmiştir.[2017 yılında vizyona giren Aile Arasında filminde Engin Günaydın ile birlikte başrol almıştır. Film 5,3 milyon seyirci tarafından izlenmiş ve Türkiye’de bilet satış kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1989 yılından sonraki dönemde en çok izlenen 10 sinema filmi arasına girmiştir. Kariyer hayatına hız kesmeden devam eden Demet Evgar 2018 yılında Star TV’de yayınlanan Avlu isimli dizide Deniz karakterine hayat vererek dikkatleri yeniden üzerine çekmiştir. 2020 yılında ise Show TV’de yayınlanmaya başlayan Alev Alev adlı dizide Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü ile birlikte başrol alan Demet Evgar, dizide Cemre karakterine hayat vermektedir.

Demet Evgar Tiyatro Oyunları

  • Hedda Gabler : Henrik Ibsen – Pangar – 2019
  • Kozalar : Adalet Ağaoğlu/Ayşenil Şamlıoğlu – Pangar – 2016
  • 39 Basamak : John Buchan/Patrick Barlow – Müşterek – 2016.
  • Kral (Soytarım) Lear : William Shakespeare/Yiğit Sertdemir
  • Macbeth : William Shakespeare – Pangar – 2012
  • Cimri : Molière – Kent Oyuncuları – 2009
  • 39 Basamak : John Buchan/Patrick Barlow – Kent Oyuncuları – 2007
  • Ayşegül Hindistan’da : Tiyatro Kılçık – 2006
  • Anna Karenina : Lev Nikolayeviç Tolstoy – Kent Oyuncuları – 2006
  • Gece Mevsimi : Rebecca Lenckiews – Kent Oyuncuları – 2005
  • Aşk Çemberi : David Hare – Kent Oyuncuları – 2003
  • Takanlar ve Takılanlar : Tiyatro Kılçık – 2000
  • Kadınlar da Savaşı Yitirdi

 

Melisa Sözen Kimdir?

Cihat Süvarioğlu Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu