Teknoloji

Yaay

Türk Telekom'un yeni projesi ve sosyal medyanın yeni adresi Yaay bugün itibariyle kullanıma sunuldu. Yaay uygulamasına Apple Store ve Google Play üzerinden ulaşabilirsiniz. Yaay ile ilgili merak ettiğiniz herşey.

Türk Telekom’un yeni uygulaması Yaay bugün itibariyle kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Tamamen yerli bir yazılım olan Yaay sayesinde yanlış bilgilerden uzak bir şekilde gündem takibi yapabilirsiniz.

Yaay Nedir?

2 yıl kadar önce girişimcilere destek olmak için kurulan TT Ventures A.Ş bugün ilk girişimi Yaay‘ı uygulama mağazalarında yayına sürdü. Peki Yaay nedir? Yaay kullanıcılarana mikroblog ortamı sunan ve twitter uygulamasına yapı itibariyle benzeyen bir sosyal medya platformudur.

Yaay ile özelleştirilmiş gündem içeriklerinin takibini yapabilirsiniz, doğru bilgiye ulaşmak için kullanabilirsiniz ve ekstra özellikleriyle keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Yaay uygulamasını diğer bir çok uygulamadan farklı kılan bir özelliği ise beğenmeme butonu. Evet kulağa tuhaf gelen bu özellik belkide diğer mecralarda yer alan büyük bir eksikliği gidermiş oluyor. Facebook, Twitter, Instagram vb bir çok sosyal medya platformu beğen butonu üzerinden popülerliği ölçerken Yaay uygulaması beğenmeme butonu kullanabiliyor.

Yaay Uygulamasını Nereden İndirebiliriz?

Yaay uygulaması 2 Eylül 2020 itibariyle kullanıcı ile buluştu. Uygulamayla TV reklamları, sosyal medya vb. bir çok platformda karşılaşan kullanıcılar Yaay uygulamasını nereden indirebileceklerini merak ediyorlar.

Yaay uygulamasına iOS cihazlar için Apple Store’dan ve Android cihazlar için ise Google Play Market üzerinden Yaay aramasını yaparak karşınıza Sosyal Medya kategorisinde çıkan uygulamayı indirebilirsiniz.

Şu an için sadece iOS ve Android ortamlarında yer alan uygulamanın yakında diğer platformlarda da yer alması bekleniyor.

Android-iOS

 

Yaay Uygulaması Nereden Çıktı

Platforma ilişkin açıklama yapan Appyap CEO’su Emre Meriç, “Önceliğimiz ve çıkış noktamız; farklı ve gençlerin dikkatini çekecek dinamik ve yenilikçi bir platform oluşturmaktı. Dünyada mesaj, görsel ya da video odaklı çeşitli platformlar yer alıyor. Yaay’ı bu oluşumlardan ayıran en büyük özelliği, kategorilere ayrılmış yapısı ve içerik paylaşımına göre kullanıcılarına ‘rozet’ uygulaması olacak. Uygulamamız; kendine özgü yapısıyla, sosyal çevre oluşturma, gündem ve haber takibi, doğru bilgiye ulaşma ve bilgilendirme gibi süreçlerde yepyeni bir deneyim sunacak” dedi. Meriç, “Yaay’da içerikler, konularına göre birbirlerinden ayrıştırılarak, konuların daha rahat takip edilebilmesi konforu sağlanıyor. Örneğin, bir kullanıcı, yalnızca haberleri takip etmek istiyorsa, kategorileri buna göre düzenleyip platformu kullanabiliyor” diye konuştu.

YURT DIŞINDA DA İLGİ GÖRECEK

Meriç, “Yaay’ı yurt dışında da ilgi uyandıracak bir mecra olarak konumlandırdık. Uygulamanın genel karakterini belirlerken, bölge ülkelerinin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını inceledik. Kısa vadede çevre ülkelerde de Yaay’ın kullanımının kabul göreceğine inanıyoruz. Tüm alt yapı geliştirmelerimizi evrensel bir sosyal medya dili ve görsellik algısı üzerinden şekillendirdik” dedi.

YENİLİKLER DEVAM EDECEK

Yaay’ın hayata geçmesi ile beraber sürekli kendini yenilemeye devam edecek bir platform kurguladıklarını belirten Meriç, “Yaay’ı sürekli geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de birçok özelliği uygulamamıza ekleyeceğiz” diye konuştu. Yaay’da yer alacak rozet ve puan sistemi önümüzdeki dönemde kullanıcılara ek faydalar sunacak. Yaay kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlar ve aksiyonlarla puan toplayabilecek, sonrasında bu puanlar üzerinden çeşitli kampanyalardan yararlanabilecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu