Dizi / Film

Uyanış: Büyük Selçuklu 28 Eylül Pazartesi TRT 1’de!

Kılıcın parlattığı, kalemin aydınlattığı bir çağın öyküsü “Uyanış: Büyük Selçuklu”, 28 Eylül Pazartesi TRT 1’de başlıyor!

TRT 1’in merakla beklenen yeni tarih dizisinin ismi ve yayın tarihi açıklandı. “Kılıcın parlattığı, kalemin aydınlattığı bir çağın” öyküsünü anlatacak “Uyanış: Büyük Selçuklu” 28 Eylül Pazartesi günü TRT 1’de izleyiciyle buluşacak.

Yeni sezona iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan “Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisi TRT 1 ekranlarında 28 Eylül Pazartesi günü ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak.

Uyanış: Büyük Selçuklu 28 Eylül Pazartesi TRT 1’de!

Büyük Selçuklu Devleti Hükümdarı: Melikşah Kimdir?

Maiyetinde, her zaman büyük bir ordu bulundurmuş, vefatına kadar hep birer birer ülke olan bölgeler fethetmiş, Afrika hariç, İslâm dünyasının her tarafında adını duyurmuştu. Fevkalade adaleti ile Sultanü’l-Âlem, Sultanü’l-A’zam ve Sultanü’l-Muazzam gibi şöhretlerinden başka es-Sultanü’l-Âdil diye de ün salmıştır. Öyle ki altındaki topraklarda yürürlükte tuttuğu adalet, yerli yabancı, müslim, gayri müslim bütün tarihçileri hayran bırakmıştır.

Büyük Selçuklu Devleti’nin Veziri: Nizâmülmülk Kimdir?

Büyük Selçuklu Devleti’nin Veziri: Nizâmülmülk Kimdir?

Büyük Selçuklu Devleti’nin askeri teşkilatlanmasını ve siyasi istikrarını sağlayan Nizamülmülk, pek çok savaşın kazanılmasını ve pek çok isyanın bastırılmasını sağlamıştır. Orduyu Orta Çağ’ın en güçlü ordusu haline getiren Nizamülmülk, İslam dünyasının en başarılı devlet adamlarından biri sayılırdı. Hasan Sabbah ve fedaileriyle mücadele etmiş; kurucusu olduğu Nizamiye Medreseleri ile ilmin gelişmesini sağlamış ve kaleme aldığı Siyasetname ile gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştı.

Büyük Selçuklu Devleti’nin Veziri: Nizâmülmülk Kimdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu