Ordan BurdanSağlık

Bebeğimi Kaç Saatte Bir Emzirmeliyim?

Yeni ebeveynlerin bebek ne sıklıkla emzirilmeli ya da bebeği ne kadar emzirmek gerekir gibi soruları çok yaygındır.

Her bebek birbirinden farklıdır ve emme ihtiyacı da farklı olacaktır Deneyimli annelerin ve arkadaşlarınızın tavsiyeleri çok değerli fakat her bebek birbirinden farklıdır. Önce bebeğinizi tanımaya özen göstermeniz ve onun davranışlarına göre besleme ya da emzirme sıklığı tercih etmeniz önerilir.

Bebeğimi Kaç Saatte Bir Emzirmeliyim?

Emzirme aralıkları bebekten bebeğe farklılık gösterebilir ancak yeni doğan bir bebek günde ortalama 8 ila 12 kez anne sütü emmek ister. Bu da anne için önemli bir mesaidir. Doğumdan sonraki ilk günlerde, bebeğinizin tek bir memede 15-20 dakika boyunca kalmasına izin verin. Eğer emmeye devam etmek isterse diğer memede emzirmeye devam edebilirsiniz. Bebeğiniz ilk zamanlarda aşağı yukarı 2-3 saatte bir emmek isteyebilir.

4. aydan itibaren bebeğiniz daha hızlı emebildiğinden, emme süreleri 10 dk ya kadar düşebilir. Özellikle 6’ıncı aydan sonra, anne sütüne ek olarak tamamlayıcı gıdalar vermeye başladığınızda emzirme aralıklarının açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü vermelisiniz. 6. aydan itibaren ek gıdalarla tanışmaya başlansa da bebeğinizin halen süt çocuğu olduğunu unutmamalısınız Eğer anne sütü yok veya yetersiz ise, ve bebeğinizin büyümesi izlemde yetersiz ise doktorunuza danışarak beslenmesini ona uygun bir devam sütü ile destekleyebilirsiniz.

Bebeğime Hangi Ek Gıdaları Verebilirim?

Melatonin Hormonu Nedir? Melatonin Ne İşe Yarar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu