Mutfak

Kilo Vermeyi Hızlandıran “Tarçınlı Kahve Tarifi”

Mutfağımızda önemli yeri olan baharatlardan biri de tarçın. Tatlıların ve salep gibi içeceklerin üzerinde kullandığımız tarçın, aynı zamanda insan sağlığına da pek çok olumlu etki yapıyor.

Güney ve Güneydoğu Asya bölgesinde yetişen kokulu ve aromatik bir ağaç cinsi olan tarçını, kahvelerinizde de kullanmanız mümkün. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudunuzdaki toksinlerden de arınmanıza yardımcı olan tarçınlı kahve, kilo vermenizi de kolaylaştıracak.

Tarçınlı Kahve Tarifi

Tarçınlı kahveyi hazırlamak zahmetsiz, ancak uzun sürebilir. Bu nedenle sabah saatlerinde sütünüzü kaynatıp, daha sonra kahve ile birleştirmenizi öneririz. Tarif için gereken malzemeler;

  • 1 su bardağı süt,
  • 1 çubuk tarçın (ya da bir çay kaşığı toz tarçın)
  • 1 tatlı kaşığı kadar öğütülmüş kahve

Bir su bardağı sütün içerisine yerleştirdiğiniz tarçını, cezve içerisinde kaynayana kadar pişirin. Daha sonrasında en az dört saat sütünüzü tarçınla birlikte dinlendirmelisiniz. Dinlendirdiğiniz sütün içinden tarçını çıkarttıktan sonra kahvenizi ekleyerek yeniden pişirin. Kısık ateşte köpürene kadar tuttuğunuz kahveyi dilerseniz filtreden geçirebilirsiniz.

Tarçınlı kahvenin özellikle akşam 16:00-17:00 saatleri arasında tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bunun en önemli sebebi, kan şekerinin bu saat diliminde düşmesi ve kişilerin açlığı daha yoğun olarak hissetmesi.

Yorgunluğun en çok hissedildiği akşamüzeri tüketilen tarçınlı kahve, enerjinizi arttırıcı bir etki de gösteriyor. Ayrıca akşam yemeğinde kendinizi tok hissetmenize yardımcı olarak porsiyonlarınızın küçülmesine de yardımcı oluyor.

Tarçınlı Kahve Kilo Vermeyi Destekliyor

Düzenli şekilde uygulandığında kilo vermeyi destekleyici etkilerini görebileceğiniz kahveyi içtikten hemen sonra bir ya da iki bardak su içmeniz oldukça önemli. Böylelikle yağları ter ve idrar yolu ile vücudunuzdan atmanız kolaylaşır. En az bir hafta devam edeceğiniz tüketim ile yağ yakılmasının hızlandığını görebilirsiniz. Ancak kahvenin tek başına kilo vermenizi sağlamayacağını unutmayın, kür boyunca diyet programınıza da sadık kalmanız gerekiyor.

Kahve yapımında su yerine kullandığınız süt, protein açısından zengin olması ile kilo verme sürecini de desteler. Ancak az yağlı ya da yağsız süt kullanmanız oldukça önemli. Aksi takdirde vücudunuza fazladan yağ almış olabilirsiniz.

Kan şekerini dengeleyerek gereksiz atıştırmalardan kurtulmanıza yardımcı olan kahveyi günde bir fincandan fazla tüketmemelisiniz.

Tarçınlı Kahvenin Faydaları

Kahve, metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olur. Genellikle kilo kontrolü süreçlerinde sütsüz ve şekersiz olarak dilediğiniz gibi kahve tüketmenize izin verilir.

Tarçın da kilo kontrolünde yoğun şekilde kullanılır. Kan şekerini düzenleyici etkileri sayesinde daha uzun süre tokluk hissedilmesini ve normalden daha az kalori tüketilmesine bağlı acıkmayı engelleyen tarçın, tatlı yeme isteğini kesmesiyle de bilinir.

Tarçınlı kahve tüketirken bol miktarda su içmek, kahvenin idrar söktürücü özelliklerinden ve antioksidanın faydalarından yararlanmanız için oldukça önemlidir. Aynı zamanda yapay tatlandırıcılar içeren neskafe ya da ikisi bir arada gibi kahveler yerine, organik kahve çekirdeklerini tercih etmelisiniz.

Kaynak: coffeemag.com.tr

Cold Brew Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

https://www.kivitadinda.com/2020/05/muzlu-hurmali-smoothie-tarifi/

Papaya Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu