Dizi / Film

Kuşlarla Yolculuk Konusu Nedir? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Feridüddin Attar'ın Mantıkut't Tayr eserinden esinlenilen Kuşlarla Yolculuk Ramazan ayı boyunca Trt 1 ekranlarında olacak.

Trt 1 Ramazan ayında Feridüddin Attar’ın “Mantıku’t Tayr” isimli eserinden esinlenerek Kuşlarla Yolculuk isimli 29 bölümlük bir dizi ekranlara getirecek. Akli Film tarafından Trt 1’e hazırlanan ve yönetmenliğini Sedat İnci’nin üstleneceği Kuşlarla Yolculuk dizisinin senaryosunu ise Hasan Erimez yazacak. İlk defa bir dizi senaryosu yazan Hasan Erimez Bin Yılın Göçü, Temirkut ve Kutlu Kağanlık kitaplarının yazarı olarak bilinir.

Kuşlarla Yolculuk ilk bölümü ile 24 nisan 2020 cuma günü 18:50 de Trt 1 ekranlarında olacak.

Kuşlarla Yolculuk Dizisi Konusu

Mantıku’t Tayr bundan 700 yıl önce yazılmış ve halan çok sevilerek okunan bir Şark Klasiğidir. Yaratıcıya ulaşma macerasınını kuşlar üzerinden sembolize ederek anlatan Mantıku’t Tayr kitabında hakikatin bilgisini elde etme temel amaçtır.

Kuşlar ülkesinin bütün kuşları, Kafdağı’nın arkasında olduğunu bildikleri padişahları Simurg’u bulmak için zorlu ve zahmetli bir yolculuğa çıkarlar. Yeteri kadar Simurg’u bulmak istemeyen, yeterli azmi gösteremeyen ve bu yolculukta padişahını bırakıp da dünya işine takılanlar birer birer yolda kalacaktır. Kafdağı’na ulaşan kuşları ise zorlu yedi ayrı sınav bekler. Kuşlar İstek, Aşk, Marifet, İstiğna, Tevhid, Hayret ve Yokluk isimli zorlu vadileri geçerlerse padişahlarına ulaşabileceklerdir. Uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından yedi vadiyi de geçen otuz kuşu ise Padişah Simurg yerine başka bir sürpriz beklemektedir.

Kuşlarla Yolculuk Fragmanı

Kuşlarla Yolculuk Oyuncuları

Derda Yasir Yenal

Tuncer Salman

Erdinç Gülener

Mehmet Emin Kadıhan

“Kelebeğin Rüyası” İzle (Aşk En Güzel Bahanesidir Şiirin)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu