Sağlık

Kilo Vermek Ve Yağ Yakmak Arasındaki Fark Nedir?

Kilo vermenin 3 şekli vardır: yağ yakmak, su kaybetmek ve kas kaybetmek. Bunların arasından bizim için ideal olanı tabii ki su ve kas kaybı yaşamadan yağ yakarak zayıflamaktır.

Kilo Vermek Ve Yağ Yakmak Arasındaki Fark Nedir? Kilo vermek aslında her zaman iyi ya da kötü bir durum değildir. Bu, nasıl kilo verdiğinize bağlı olarak değişir. İdeal bir şekilde kas kaybetmeden kilo vermek ve zayıf, fit vücut ölçülerine sahip olmak için harcadığınız çabayı güçlendirmek istediğinize eminiz.

Kilo Vermek Ve Yağ Yakmak Arasındaki Fark Nedir?

Kilo vermenin 3 şekli vardır: yağ yakmak, su kaybetmek ve kas kaybetmek. Bunların arasından bizim için ideal olanı tabii ki su ve kas kaybı yaşamadan yağ yakarak zayıflamaktır. Doğru bir beslenme ve antrenman programı ile su ve kas kaybetmeden yağ depolarınızda biriken yağlardan kurtulabilirsiniz.

Kilo Verirken Kas Kaybetmek

Kas gelişimi için her zaman daha çok çalışmalı ve kas oluşturmaya odaklı olmanız gerektiğini biliyorsunuz. Kas kütlesinin sürekli ilgi istediğini kabul etmek gerekiyor. Eğer tüm dikkatinizi yağ yakmak için beslenme programı düzenlemeye ve antrenman programına verirseniz bu, kas gelişimi için gereken kuvvet antrenmanlarınızdan uzaklaşmanıza sebep olur.

Ayrıca yağ yakmak için kalori azaltmaya daha çok odaklandığınız zaman bir süre sonra kas kaybetmeye başlayabilirsiniz. Bunun sebebi kalori kısıtlamanın bir noktada vücut sisteminiz için gerekli olan macro besinleri kısıtlama demek olmasıdır. Temel besin kaynaklarından olan protein alımının kısıtlanması; kas gelişimi için yaptığınız kuvvet antrenmanlarında vücudunuzun yeni kas dokusu oluşturmak ve varolan kası korumak için protein bulamamasına sebep olur.

Kilo Vermek Ve Yağ Yakmak Arasındaki Fark Nedir?
Kilo vermek / Yağ yakmak

Kilo Verirken Su Kaybetmek

Daha hızlı kilo vermek için seçilebilecek en hızlı yol karbonhidrat tüketimini kesmek olabilir. Çünkü karbonhidratlar diğer besinlere oranla vücutta 3 kata kadar su tutabilme kapasitesine sahiptir. Kaslarda oluşan aşırı su kaybı sadece kas küçülmesine sebep olmakla kalmaz, kas dokunuzun metabolik hızınıza olan etkisini dolayısıyla insülin hassasiyetinizi de tetikler.

Bu durumda hiç karbonhidrat tüketmemektense miktarı azaltmayı tercih etmelisiniz. Bir diyetisyen ve beslenme uzmanına danışarak kilonuza göre belirlenen oranlarda karbonhidrat tüketimiyle su kaybetmeden yağ yakımı sağlamış olursunuz.

Kilo Verirken Yağ Yakmak

Kilo vermek sırasında amacınız daima yediğiniz ya da vücudunuzda depolanan yağ lipidlerini ve trigliseridleri parçalamak olmalı. Yağ yakımı çoğu zaman kas hücrelerinizde bulunan mitokondrilerde olur. Bu nedenle düzenli antrenman yapmak ve kas kütlenizi daha çok çalıştırmak yağ yakımı için son derece önemlidir. Kaslarınız çalıştıkça kaslarınızda bulunan mitokondriler de daha çok çalışacaktır.

Kilo Verirken Yağ Yakımı Sağladığınızı Nasıl Anlarsınız?

Tartıya çıktığınızda haftada iki kilodan fazla kilo kaybı görüyorsanız, sadece yağ kaybından daha fazlası oluyor demektir. Muhtemelen su kaybı ya da kas kaybı gerçekleşmiştir. Haftalık iki kilo, yağ yakmak için herkesin eşiğidir. Kilo verirken tartıda bu rakamları görmeniz yeterli. Aynadaki görüntünüz ise en doğru yanıt olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu