Ordan BurdanSağlıkYaşam

Evde Pilates Yapmak için 12 Sebep

Evde kaldığımız şu günler yeni şeyler öğrenme, yeni şeyler keşfetme ve isteyip de yapamadıklarımızı yapmak için bir fırsat olabilir. Her günümüzün aynı geçmemesine dikkat ederek yaşamak da en çok dikkat edilmesi gerekenlerdendir.

Sağlığın her şeyinde başı olduğunu daha iyi anladığımız bu günlerde sürekli evde olduğumuz için hareket alanımız azalıyor ve bu durum bir süre sonra kilo artışına sebep olabiliyor. Bu sebeple hem sağlığımız açısından hem evde zaman öldürmemek ve spor alışkanlığı kazabilmek için bolca hareket şart.

Evde Pilates Yapmak için 12 Sebep

Ev düzeninde spor yapmak birçoğumuza zor gelse de hareketliliğimizin ciddi ölçüde azaldığı şu günlerde vücudu şarj etmek ve çalıştırmak oldukça önemli. İşte bu noktada pilates devreye giriyor. Evde uygulayabileceğiniz etkili egzersizlerden pilates, beklediğiniz spor davetiyesi olabilir. Pilatese şans vermeniz için 12 sebebi keşfedin.

1- Çok Yer Kaplamıyor

Sadece bir mat ile uygulayabileceğiniz bu spor ev düzenine oldukça uygun. Farklı egzersizlerde kullanabileceğiniz direnç lastiği ve pilates topu gibi yardımcıların saklanması ise çok kolay.

2- Yormuyor

Tabi ki biraz ter atacaksınız ancak nefes nefese kaldığınız antrenmanlar pilatesle tarih oluyor. Kasları güçlendirmek ve uzatmak üzerine kurulu bu spor zekice planlanmış hareketlerle yormadan şekle sokuyor.

3- Core Enerjinizi Güçlendiriyor

Sırt, abdominal ve pelvik kaslar vücudun core kasları. Pilates, hareketlerini bu kasları odağa alıp, çevresinde tasarlıyor. Böylece vücut temelden güçleniyor.

4- Duruşu Düzeltiyor

Ofis sandalyesinden uzakta, masa başında çalışmak ve hareket miktarının azalması duruş bozukluğuna sebep olabilir. İşte bu noktada pilates devreye giriyor. Vücudun destek kaslarını güçlendiren pilates, daha dik ve düzgün bir duruşa sahip olmanızı sağlıyor.

5- Sırt ve Boyun Ağrılarına İyi Geliyor

Duruş bozukluğunun ve sürekli masa başında olmanın negatif yanı geçmeyen sırt ve boyun ağrıları. Duruşa destek olan pilates bu ağrıların önüne geçerken esneme ve güçlendirici hareketleriyle de varolan ağrıları iyileştiriyor.

6- Tüm Vücudu Çalıştırıyor

Pilates çoklu çalıştırma yapan bir spor. Temeline core kasları alırken vücudun farklı bölgelerini çalıştıran hareketleri birleştiren egzersizler 360 derece fayda sağlıyor.

7- Zihni ve Vücudu Birleştiriyor

Pilates tek bir hareketin onlarca tekrarından ibaret değil. Nefes alıp verme, kas kontrolleri ve birkaç farklı hareketin birleşmesinden olan egzersizler vücut ve zihnin bir arada çalışmasını önceliklendiriyor.

8- Ağırlaştırmıyor

Pilates kasları büyütmeyi değil güçlendirmeyi hedefliyor ve ince, uzun kas yapısını destekliyor. Dolayısıyla yoğun kas görünümünden korkuyorsanız pilatese gönül rahatlığıyla şans verebilirsiniz.

9- İnceltiyor

Pilatesin kilo vermeye ve kalori yakmaya bir cardio seansı kadar destek olduğunu söyleyemeyiz. Ancak zekice tasarlanan ve uzun kas yapısını destekleyen pilates hareketleri, incelmek, sıkılaşmak ve daha fit bir görünüme sahip olmak için birebir.

10- Enerji Veriyor

Nefes pilatesin temel noktalarından. Nefes alış verişini düzenleyen ve kan dolaşımını hızlandıran pilates egzersizleri enerji vermekte ve serotonin seviyenizi yükseltmekte sınır tanımıyor.

11- Esnekliği Artırıyor

Pilatesin dansçıların favori sporu olması tesadüf değil. Güçlü ve aynı zamanda mobil bir vücut yapısına yardımcı olan pilates, eklemlerin ve kasların hareket kabiliyetini yükselterek onları daha esnek hale getiriyor.

12- Herkese Hitap Ediyor

Pilateste öncelik kas kontrolü , nefes ve zihnin hizalanması. Bunu başardıktan ve pilatesin mantığını çözdükten sonra bu spora rahatlıkla başlayabilirsiniz. Çünkü pilates sınırlı bir hareket yelpazesinden oluşmuyor. Hamilelerden astım hastalarına kadar her vücut tipi ve kondisyon için bir egzersiz yelpazesi oluşturulması mümkün.

Kaynak: vogue.com.tr – Ekin Kurbetçi

Kilo Vermek Ve Yağ Yakmak Arasındaki Fark Nedir?

Hızlı Kilo Vermek İçin 15 Dakikalık Antrenman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu