Ordan BurdanYaşam

EBA Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak?

Milli eğitim bakanlığının okulların 2 hafta tatil edildiğini ve bu süreçte eğitimlerin uzaktan , online eğitim şeklinde EBA üzerinde yapılacağını açıklamasında bulundu.

Milli eğitim bakanlığının okulların 2 hafta tatil edildiğini ve bu süreçte eğitimlerin uzaktan , online eğitim şeklinde EBA üzerinde yapılacağını açıklamasıyla, milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli tarafından uzaktan eğitimin nasıl olacağı merak konusu oldu. Peki EBA nedir? Nasıl kullanılır? Uzaktan eğitim nasıl gerçekleşecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de corona virüsü toplantısı yapılmış, toplantı sonrası 16 Mart’tan itibaren okulların bir hafta tatil edildiği belirtilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk süreç hakkında bilgi verirken 23 Mart’tan sonra da uzaktan eğitime geçileceğini açıklamıştı. Bu gelişme sonrası öğrenci ve veliler EBA uzaktan eğitim nedir? Nasıl olacak? sorusuna cevap aradı.

EBA Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak?

Mili eğitim bakanlığının korona-virüs salgının önüne geçmek için okulları ilk hafta tatil etmesi ikinci hafta ise uzaktan eğitim yapılacağını açıklaması üzerine gözler EBA sistemine çevrildi.  EBA yani Eğitim Bilişim Ağı Milli eğitim bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylar tamamen yenilenerek eğitim camiasındaki herkesin kullanımına sunuldu. Öğretmen  , öğrenci ve veli sisteme kendi bilgileri ile giriş yapıp sistemi tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilmektedir.

EBA Nedir?

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA Nasıl Kullanılır?

“EBA Giriş” ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. “EBA Giriş” ekranına yönlendirileceksiniz. Açık Öğretim öğrencisiysen Öğrenci → Açık Öğretim yolunu izle.

Sisteme giriş yaptıktan sonra sizi aşağıdaki gibi bir görüntü karşılamaktadır.

1 numaralı Dersler alanı:

Bu alanda Öğrencinin okulda görmüş olduğu derslerin listesi bulunmaktadır. Öğrenci burada ki istediği dersin üzerine tıklayıp o ders ile ilgili konu anlatım kitabı var ise videolu ve resimli anlatımları inceleye bilmektedir.

2. hafta uzaktan eğitim yapılacağı için her ders için bu kısımlarda videolu ders anlatımlarının aktif hale gelmesi muhtemeldir.

2 numaralı alan:

Dersler , sınavlar , kütüphane , öğrencilerin çalışmaları , takvim ve  öğretmenler tarafından oluşturulmuş gruplara ulaşılabilecek alandır.

Bu alanda öğrenciler dersler menüsünden okulda görmüş oldukları tüm derslerin materyallerine ulaşıp kullanabilmektedir.Dersler ile ilgili alanında uzman öğretmenler tarafından özel hazırlanmış videolu dersleri izleyebileceklerdir.

Sınavlar menüsünde öğretmenler tarafından öğrenciye özel olarak hazırlanmış sınavlar var ise öğrenciler bu alanda sınavlara ulaşabileceklerdir. Yenilene EBA sisteminin getirdiği yeni özelliklerden bir tanesi de bu alandır. Öğretmenler her öğrenci için özel sınav hazırlayıp öğrenciye gönderebileceklerdir. Öğrenciler ise kendilerine özel gönderilmiş sınavlara bu kısımdan ulaşabileceklerdir.

Kütüphane menüsünde; öğrenciler ilgisini çekebilecek bir çok roman, hikaye, bilim teknik, sağlık, teknoloji vb. alanda binlerce kitap ve dergiye ücretsiz ulaşıp okuyabilecek ve indirebilecektir.

Çalışmalarım menüsünde; öğrencinin sistem üzerinde yapmış olduğu tüm çalışmalar bulunmaktadır. Öğrenci geçmiş dönemde yapmış olduğu tüm çalışmalarını bu kısımda bulup inceleyebilecek ve tekrardan düzenleyebilecektir.

Takvim menüsünde; Öğrenciler takvim üzerinde hangi gün hangi etkinler var onları görebilecektir. Etkinlikler Milli eğitim, okul veya öğretmen tarafından oluşturulduğunda etkinlik otomatik olarak takvime eklenecek ve o gün hangi etkinlik var (sınav, tören, önemli gün ve haftalar) öğrenci takvim üzerinde çok önceden görebilecektir.

3 numaralı alan;

Bu alanda ise kullanıcı istatistikleri görebilecektir. Tatilin ikinci haftası uzaktan eğitim başladığında  ise bu sistem üzerinde milli eğitim bakanlığı tarafından bilgilendirici içerikler paylaşılacaktır.

Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak?

Korona Virüsü Bulaşınca Yaşayacaklarınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu