Dizi / Film

Nuh Tepesi (6 Mart’ta Sinemalarda)

Ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller kazanan 'Nuh Tepesi'nin tanıtım filmi yayınlandı. Başrollerinde Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir'in yer aldığı 'Nuh Tepesi', gösterime 6 Mart'ta girecek

“Pencereler Altında”, “Nahoş Bir Mevzu”, Kimse Elimi Tutmasın” adlı filmleriyle uluslararası festivalleri dolaşan kısa film yönetmeni Cenk Ertürk’ün ilk uzun metraj çalışması olan “Noah Land” (Nuh Tepesi), 28 Şubat’ta gösterime girecek.

Daha önce “Masum” adlı dizide beraber rol alan Haluk Bilginer ve Ali Atay’ın başrollerde olduğu filmde Hande Doğandemir, Mehmet Özgür ve Arın Kuşaksızoğlu da rol alıyor. Cenk Ertürk’ün yazıp yönettiği Nuh Tepesi, babasının ölmeden önceki son dileği olan köydeki “Nuh Ağacı”nın altına gömülme isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer’in, ağacın kadim zamanlardan kalma olduğuna inanan köylülerle olan hikâyesine odaklanıyor.

Nuh Tepesi (6 Mart’ta Sinemalarda)

Filmin kurgusunu, Yorgos Lanthimos imzalı “The Lobster”, The Killing of a Sared Deer”, “Kynodontas” gibi filmlerin kurgusunu üstlenen Yorgos Mavropsaridis yaptı. Lanthimos’un “The Favourite” adlı son filminin kurgusunu da yapan Mavropsaridis, buradaki başarısıyla Oscar’a aday gösterilmişti.

Filmin görüntü yönetmenliğini ise Geremy Jasper imzalı 2017 yapımı “Patti Cake$” ve Cathy Yan imzalı 2018 yapımı “Dead Pigs” adlı filmlerle övgü toplayan bağımsız film görüntü yönetmeni Federica Cesca üstlendi.

Nuh Tepesi Tribeca’dan iki ödül

İlkgösterimini 18. Tribeca Film Festivali‘nde gerçekleştiren “Nuh Tepesi”, yönetmeni ve senaristi Cenk Ertürk’e Uluslararası Yarışma bölümünde “en iyi senaryo” dalında ödül kazandırdı. Başroldeki Ali Atay da filmdeki performansıyla “en iyi erkek oyuncu” ödülüne değer görüldü.

Türkiye’deki ilkgösterimini Adana Film Festivali’nde yapan film, festivalden “en iyi film”, “en iyi yönetmen”, “en iyi görüntü yönetimi” ve FİLMYÖN En İyi Yönetmen ödüllerini aldı.

Nuh Tepesi Fragman

Nuh Tepesi Konusu

Nuh Tepesi, bir yandan babasının isteğini yerine getirmek, diğer yandan da ayrılmak üzere olduğu hamile karısıyla arasını düzeltmek için çabalayan bir adamın hikayesini konu ediyor. Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer, babasının isteği üzerine onunla birlikte İstanbul’dan memleketleri Bursa’ya doğru yola koyulur. Ömer’in babası, öldüğü zaman köyün tepesinde bulunan, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği bir ağacın altına gömülmek istemektedir. Ömer babasının isteğini kabul etse de, başta muhtar olmak üzere tüm köy halkı bu isteğe şiddetle karşı çıkar.

Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inandıkları ağaç, köylü için adeta bir geçim kapısı olmuş, günde onlarca kişi tarafından ziyaret edilir hale gelmiştir. Ömer ve babası, arazinin kendilerine ait olduğunu kanıtlayabilmek için uğraşırken, bürokrasi engeline takılırlar. Köyde geçirdikleri bu zaman, yıllardır birbirlerini görmeyen baba oğulun itiraflar silsilesine dönüşecektir.

Vizyon Tarihi: 06 Mart 2020
İlk gösterim tarihi: 25 Nisan 2019
Yönetmen: Cenk Ertürk
Senaryo: Cenk Ertürk
Yapımcılar: Alp Erturk, Tuna Erturk

Nuh Tepesi Filmi Oyuncuları

Haluk Bilginer (İbrahim)

Ali Atay (Ömer)

Hande Doğandemir (Elif)

https://www.kivitadinda.com/2019/03/yuzlesme-dizisinin-masali-hande-dogandemir-kimdir/

Mehmet Özgür (Cevdet)

https://www.kivitadinda.com/2019/03/vuslatin-salih-babasi-mehmet-ozgur-kimdir/

Arın Kuşaksızoğlu (Ahmet)

Tomris (İlk Türk Kadın Hükümdar) 10 Nisan’da Sinemalarda

Dermaroller Nedir? Evde Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu