Ordan BurdanSağlık

Lohusa Sendromu Nedir? Nasıl Geçer?

Lohusalık, doğumdan sonra anne vücuda gebelikte meydana gelen değişikliklerin doğum öncesi haline geri dönmesi sürecine verilen isimdir.

Lohusalık, doğumdan sonra anne vücuda gebelikte meydana gelen değişikliklerin doğum öncesi haline geri dönmesi sürecine verilen isimdir. Postpartum dönem veya puerperiyum dönemi olarak da ifade edilir. Genellikle bu sürecin 6 haftada büyük ölçüde tamamlandığı düşünülür.

Lohusalık Ne Zaman Biter?

Lohusalık, doğumdan sonraki ilk 6 haftalık dönemdir. Doğumdan sonra vücudun toparlanması genellikle 6 haftada tamamlanır. Birçok kişi doğum sonrası ile lohusalık dönemini bir tutuyor; fakat doğum sonrası daha geniş bir süreç. Lohusalık, doğum sonrasının ilk 6 haftası.

Lohusa Sendromu Nedir? Nasıl Geçer?

Kollarında tuttuğun mucizevi varlığa karşı başka bir benzeri olmayan sevgi duyuyorsun. Ama bir bakmışsın üzerinde pijaman, yağlanmış saçların, evdeki dağınıklıkla birlikte kendini ne yapacağını bilemez hissediyorsun. Sadece birkaç saat uyku uyuyabiliyorsun. Eşine ve hayatı normal akışında yaşayan herkese karşı kızgınlık duyuyorsun.

Doğum yapmak sadece heyecanı ve sevinci değil; korkuyu ve kaygıyı da tetikler. Ruh halinde dalganmalar meydana gelir, üzerine olur olmaz zamanlarda hüzün çöker. Hiç sebep yokken ağlayabilir, yeme yemek istemez, uykuya geçemeyebilirsin. Kısacası lohusa dönemi psikolojisi karmaşıktır, zordur. Annelik hüznü, eleştirilmesi değil; anlayışla karşılanması gereken bir durumdur. Lohusa (postpartum) depresyonu her yeni annenin başına gelebilir. Kendini suçlu hissetmene gerek yok.

Nefroloji Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar?

”Neden Önceden Aşık Olmuş Çiftler Daha Çabuk Boşanıyor?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu