Yaşam

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar!

Zor çıkan lekelerden biri olan mürekkep lekeleri kıyafetlerden, koltuk ve halı gibi eşyalarından nasıl çıkarılır?

Çocuklar özellikle evin duvarlarına resim yapmayı çok severler. Onları ne kadar uyarsanız da ellerine kalem geçtiğinde duvarları, mobilyaları, halıları boyarlar. Ancak kalem lekesi, gün içinde iş yerinde başınıza gelebilir. Gömleğinizin cebinde bulunan kalem akarak, en sevdiğiniz gömleğinizi lekeleyebilir. Mürekkep lekesi nasıl çıkar diyenler için en etkili, doğru yöntemleri araştırdık.

Kıyafetlerdeki Mürekkep Lekeleri

Giyim eşyalarınız kalem lekesi olduysa o zaman leke çıkarıcılardan yardım alabilirsiniz. Lekenin üzerine leke çıkarıcı koyun ve bekleyin. Sonra da durulayın. Bunu leke çıkıncaya kadar tekrarlayabilirisiniz. Bu yöntemle çıkmıyorsa, mürekkep lekesini sütle çıkarmayı deneyebilirsiniz. Bir kaba biraz süt dökün ve giysinizin lekeli bölümünü batırın. Bir gece bekletin. Sonra eski bir diş fırçasıyla lekeli kısmı fırçalayın. Leke çıktıktan sonra giysinizi çamaşır makinanızda yıkayın.

Duvarlarınızdaki kalem lekelerini çıkarmak için iki yöntem deneyebilirsiniz. Duvarınıza saç spreyi sıkabilir ve ıslakken duvarınızı silebilirsiniz. Veya lekenin üzerine diş macunu sürün ve eski bir diş fırçasıyla ovun. Lekenin çıktığını göreceksiniz.

Ahşap Eşyalardaki Mürekkep Lekeleri

Ahşap eşyalar üzerindeki kalem lekelerini çıkarmak için alkol kullanabilirsiniz. Bunu denemeden önce mobilyanın görünmeyen bir köşesinde deneme yapın. Renginde bir bozulma olmadığından emin olun.

Halı üzerindeki Mürekkep Lekeleri

Halı üzerine kalem lekelerini çıkarmak için sirke kullanabilirsiniz. Lekeli olan bölüme beyaz sirke püskürtün. Nemli bir bezle ovalayın. Halının renginden bir bozulma olup olmadığını anlamak için halının bir köşesinde önce deneme yapın.

Mobilya Üzerindeki Mürekkep Lekeleri

Kumaş mobilyalarınız için süt yöntemini deneyebilirsiniz. Bir bezi sütle ıslatın ve lekenin üzerine sürerek ovun.

Beyaz Tahta Üzerindeki Mürekkep Lekeleri

Bu oldukça basit. Silgiyi kullanabilirsiniz. Cam veya Seramik üzerindeki kalem lekeleri
Bir kabın içinde bir miktar karbonat ve bir miktar diş macunu karıştırın. Lekenin üzerine sürün ve diş fırçasıyla
fırçalayın.

7 Adımda DEPREME HAZIR OLMAK!

Astım Nedir? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu