MutfakOrdan Burdan

Kahvaltılık: Bulut Yumurta Tarifi

Kahvaltı sofralarınızda yer açın çünkü mutfakta yeni bir yıldız doğuyor! İşte yumurtanın en havalı hali “bulut yumurta” (cloud eggs) tarifi.

Çocuklarınız bu yumurtayı çok sevecek. Sadece Çocukların değil, yumurta tüketmekte zorlanan herkesin çok büyük keyifle yiyebileceği bir tarif bulut yumurta.

Kahvaltı sofralarınızda yer açın çünkü mutfakta yeni bir yıldız doğuyor! İşte yumurtanın en havalı hali “bulut yumurta” (cloud eggs) tarifi.

Bulut Yumurta Tarifi

yemek.com mutfağından…

Yumurtaların beyaz ve sarısı ayrı ayrı kaplara ayrılıyor. Yumurtaların beyazları tuz ile beraber köpük köpük olana dek çırpılıyor. Beze kıvamına gelen yumurta beyazları fırın tepsisine aktarılıp tam ortasına yumurta sarısı konuyor. Fırında pişip kahvaltılarınızın sevilen lezzetlerinden biri olmaya geliyor.

Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;

  • Yumurtaların beyazını bir kaba, sarılarını da ayrı bir kaba ayırın. Beyaz ve sarıların birbirlerine karışmamasına özellikle özen gösterin.
  • Yumurta beyazların içerisine tuz atın ve çırpıcı yardımıyla beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, spatula yardımıyla orta boy bezeler halinde yumurta beyazlarınızı aktarın. Ortalarında boşluk oluşturun.
  • Ortasındaki boşluklara yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri hafif renk alana kadar 15-20 dakika arası pişirin.
  • Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun…

Bulut Yumurta Tarifinin Püf Noktası

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırırken birbirlerine karıştırmamaya özen gösterin. Yumurtaların beyazlarını mikserinizin orta ayarında köpük köpük bir kıvam alana kadar çırpın.

Sıcak Çikolata Tarifi

Kış Depresyonu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu