Ordan BurdanSağlık

Bebeklere Devam Sütü Yerine Diğer Hayvanların Sütü Verilebilir Mi?

"Acaba hangisi bebeğim için en doğrusudur?" annelerin sıkça soru sordukları konulardan biri de bebeklerinin altıncı ayından sonraki beslenme süreç ve şekilleridir.

Acaba inek sütü veya keçi sütü mü verilmeli, yoksa devam sütleri mi tercih edilmeli? Devam sütleri bebeklerin sağlığına zararlı mı? İnek sütü gerçekten çok mu ağır gelir, bebeği hasta eder mi?

Bebeğimiz için en doğru ve en sağlıklı olan elbette en doğal olandır. Annenin doğal ürünlerle hazırladığı mamalardır.

Bebeklere Devam Sütü Yerine Diğer Hayvanların Sütü Verilebilir Mi?

Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı’nın verdiği bilgilere göre;

Her annenin sütü bebeği için özeldir. İnsan yavrusu için annesinin sütü o bebek için özeldir. Aynı zamanda diğer memelilerden inek için ineğin sütü yavrusu buzağı için sütü özeldir. Keçinin sütü keçinin yavrusu için özeldir. O sütlerin büyüme içerikleri, gelişim içerikleri insan sütünden çok farklıdır. Ve bir insanın sağlıklı büyümesi ve ondan öte gelişmesi ve korunması için yeterli değildir.

0-2 yaş içinde insanoğlu çok hızlı büyüyüp geliştiği ve anne sütünde o büyüme ve gelişmeye destek olan birçok faktör olduğu için anne sütü diğer sütlerle tartışılamaz, karşılaştırılamaz.

Anne sütü yokluğunda, yine tekrar ediyorum, ilk 1 yaş için de diğer memelilerin sütleri mecburiyet yoksa kullanılmamalıdır. Çünkü onların bazı hastalıklar açısından getireceği risklerin yanı sıra bebeğin beyin gelişiminden tutun tüm sistemlerin gelişimine kadar yeterli bir katkısı olmayacaktır.

Kış Çayı Tarifi

Menenjit Nedir? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu