Ordan BurdanYaşam

Sanki Bu Dünyaya Ait Olmayan Ülke: JAPONYA Hakkında 27 İnanılmaz Gerçek

Ruhi Çenet Videoları 2 adlı bir YouTube kanalı Japonya hakkında birçok ilginç bilgiyi içeren videosu sizleri çok şaşırtacak.

Japonya, Doğu Asya’da bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus’ta bulunan Japonya Japon Denizi’nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya’nın doğusuna, kuzeyde Ohotsk Denizi’nden güneyde Doğu Çin Denizi’ne ve Tayvan’a kadar uzanır. Japonca adını oluşturan kanji karakterler “güneş” ve “köken” anlamına gelir.

Son derece sakin, çalışkan, disiplinli, nizami ve mesafeli olan Japonlar geleneklerine çok önem verirler. Uzun bir dışa kapalılık döneminin ardından 19. yüzyılın ikinci yarısında başlayan Batılılaşma çabaları, halkın kıyafetine de yansıdı. Bugünkü Batılı giyim tarzı, bu sürecin sonucudur. Ancak Japonlar Batılılaşma ile birlikte gelenekleri yaşatma, hatta geliştirme çabasını bir an olsun bırakmamışlardır. Bu çerçevede insanlar özel günlerde geleneksel kıyafet olan kimono giymeyi ihmal etmezler.

Kimono vücudu saran ve belde geniş bir kuşakla (obi) bağlanan geleneksel ve dünyaca ünlü bir giysidir. Yeni yıl kutlamalarında, evlilik gibi özel günlerde, bayramlarda ya da mezuniyet günlerinde genç, yaşlı, kadın, erkek Japonlar çoğunlukla kimono giyer.

Teknolojide ise geldikleri konumda bugünde değil adeta gelecekte yaşayan Japonlar hakkında birçok inanılmaz bilgiyi içeren bu video Ruhi Çenet Videoları 2 YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.

Sanki Bu Dünyaya Ait Olmayan Ülke: JAPONYA Hakkında 27 İnanılmaz Gerçek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu