ModaOrdan BurdanYaşam

Obi (Kuşak) Nedir? Obi Nasıl Kullanılır?

Obi, keikogi ve kimono gibi geleneksel Japon kıyafetleri için kullanılan bir kuşaktır.

Obi (Kuşak) Nedir?

Obi, keikogi ve kimono gibi geleneksel Japon kıyafetleri için kullanılan bir kuşaktır. Erkek kimonosu obileri 10 cm genişliğinde olup kadın kimonosu obileri ise 30 cm genişliğinde ve 4 metreden uzun olabilmektedir.

Obiler tasarım, usul, malzeme ve kullanımlarına göre sınıflandırılırlar. Özellikle kadınların obileri birçok çeşide sahiptir: kutlama amaçlı geniş ve brokarın yanı sıra gündelik hayat için dar ve basit. En süslü ve renkli obiler genellikle bekâr genç kadınlar içindir. Günümüzde çağdaş kadın obi en çok göze çarpan aksesuarlardan biri olup bazen kimononun kendisinden bile daha göze çarpmaktadır.

Obi Nasıl Kullanılır?

Obi kemerler Japon kıyafetlerinde ortaya çıkan ve ardından dünya modasına hızlı bir şekilde giriş yapan kemer modellerinden biri. Obi kullanmaya karar vermeden önce; dikkat etmeniz gereken en önemli şey kıyafetin modeli. Bu tip kemerler belin bütün hatlarını ortaya çıkardığı için dikkatli kullanılması gerekir.

Popülaritesini her geçen gün yükseklere taşıyan obi kemerler farklı renklerle ve özellikle deri ya da suni deri olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip kemerleri hangi elbiselerle bir araya getirebilirim derseniz; altı kloş olan veya kabarık elbiselerle bir arada kullanabilirsiniz. Uzun elbiselerle beraber kullanımı daha zarif görünen obi kemerler beliniz zayıfsa sizi daha zarif gösterecektir. Elbisenize uygun renklerden obi kemer seçimi yaparsanız stil sahibi görünmeniz daha da kolaylaşacaktır. Çizgili uzun bir elbisenin beline aynı desenden obi kemer bağlayarak şıklığınızı artırabilirsiniz.

Geleneksel Japon Kıyafeti “Kimono” Nedir?

Meryem Ana Otu (Fatma Ana Eli Otu) Nedir? Meryem Ana Otu Hikayesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu