Ordan Burdan

Sevda Erginci Kimdir?

Küçük yaşlardan itibaren dizi projelerinde yer almaya başlayan Sevda Erginci, başarılı performanslar ve güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Peki genç ve başarılı oyuncumuz Sevda Erginci kimdir?

Küçük yaşlardan itibaren dizi projelerinde yer almaya başlayan Sevda Erginci, oyunculuk performansının yanı sıra güzelliğiyle de dikkatleri üzerine çekmiştir. Birçok dizide rol alan Sevda Erginci Karagül ile tanınmış, Yasak Elma ile yıldızı parlamıştır. Yeni dizisi Sevgili Geçmişim 25 Ekimde Cuma günü Star TV’de yayınlanmaya başlayacak olan Sevda Erginci Kimdir?

Sevda Erginci Kimdir?

Sevda Erginci, 3 Ekim 1993 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 4 yaşında iken anne babası boşanmıştır. 15 yaşında itibaren oyunculuk ve tiyatro ile ilgilenen Sevda Erginci’nin tiyatro ile ilk buluşması Semaver Kumpanya’da çocuk tiyatrosunda “Paki ve Sevgi Çiçekleri” oyunu ile oldu. 1,5 yıl oyunculuk eğitimi aldı.

Sevda Erginci, 2012 yılında “Koyu Kırmızı” adlı dizide Özgü Namal ve Ozan Güven ile birlikte başrolde oynayarak Ayşe karakterini canlandırmıştır. 2012’de Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen’in başrollerini paylaştığı Osmanlı Devlet’inin son zamanlarını anlatan “Veda” adlı dizide Lamia karakterini canlandırdı. 2013 – 2014 yılları arasında yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı “Karagül” dizisinde Ayşe karakterini canlandırırken Ece Uslu, Saruhan Hünel, Şerif Sezer, Mesut Akusta, Özlem Conker, Mert Yazıcıoğlu, Bülent Polat ile birlikte rol aldı. Bu dizinin ardından bir gençlik dizisi olan Hayat Bazen Tatlıdır’ın kadrosunda yer aldı.

Haziran 2015 ayında Muğla’nın Menteşe ilçesinde çekimlerine başladıkları, senaryosunu Onur Ünlü’nün yazdığı ve Yağmur Ünal’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Türkan Şoray yaptığı “Uzaklarda Arama” filminde rol almıştır. 

Sevda Erginci 2018 yılında FOX TV’de yayınlanmaya başlayan Yasak Elma Zeynep karakterine hayat verdi. Şimdiler ise Star TV’de 25 Ekim Cuma günü yayınlanmaya başlayacak olan Sevgili Geçmiş adlı dizide İpek karakterine hayat verecektir.

Sevda Erginci Rol Aldığı Diziler

  • Sevgili Geçmiş 
  • Yasak Elma
  • Ver Elini Aşk
  • Hayat Bazen Tatlıdır
  • Karagül
  • Veda
  • Koyu Kırmızı

Sevda Erginci Rol Aldığı Filmler

  • Uzaklarda Arama

Sevgili Geçmiş Konusu Nedir? Oyuncuları Kimlerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu