Yaşam

“Türkiye’yi Güney Kore’ye Tanıtan” Kore’nin En Meşhur Türk Kızı!

İzmirli İrem Çıray, yüksek lisans için gittiği Güney Kore’de adeta turizm elçisi oldu. Youtube kanalında çok sayıda abonesi olan Çıray, aynı zamanda bir televizyon programı için çektiği videolarla Türkiye’yi Güney Korelilere tanıtarak ülkeye turist kazandırıyor.

Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra Güney Kore’ye giderek Seoul ChungAng University’de ‘Medya ve İletişim’ alanında yüksek lisans yapan İrem Çıray, önce Güney Koreli bir ekibin Youtube kanalında yer aldı.
Genç kadın daha sonra kendi kanalını açarak burada Güney Korelilere Türkiye’yi anlatmaya başladı. Bir televizyon programından gelen teklif ise onun hayatını değiştirdi. Program için çeşitli videolar çeken İrem Çıray, Türkiye’nin turistik yerlerini ve kültürünü tanıtıyor, Güney Koreli turistlerin Türkiye’ye seyahat etmelerini sağlıyor.

4 yıldır Güney Kore’de yaşadığını söyleyen İrem Çıray;

“Yüksek lisans eğitimimi bitirdikten sonra iş kapıları açılınca orada kalmaya karar verdim. Şu anda bir televizyonda yer alıyorum. Aynı zamanda dizi yazarlığı ve oyunculuk da yapıyorum. Önceden Güney Koreli bir ekiple Youtube kanalımız vardı. O kanaldan ayrılıp kendi Youtube kanalımı açınca yeni iş kapıları da açıldı”
Diğer yandan sözlerine, Kendi kanalımda Güney Kore’yi merak edenler için ülkenin tanıtımını yapıyorum. Televizyon programı için çektiğim videolarda ise Türkiye’yi tanıtıyorum. Dünyalı Hayatı isimli televizyon programı için ülkeme her geldiğimde 4-5 video çekiyorum. Türkiye tanıtımı yaptığım videolara kendi kanalımda da ağırlık vermeyi düşünüyorum” şeklinde devam etti.

İrem Çıray İnstagram Hesabı: @iremciray

İrem Çıray Youtube Hesabı: iremciray

Güney Korelilere Türkiye’yi Tanıtarak Meşhur Olan İrem Çıray

İrem Çıray’ın ‘Dünya Hayatı’ Programından Bazı Videolar

Geleneksel Düğün Adetleri Tanıtımı

Antalya Tanıtımı

İstanbul Havalimanı Tanıtımı

https://www.youtube.com/watch?v=yDxmnUU-FXk

Pamukkale Tanıtımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu