MutfakOrdan Burdan

Türk Kahvesi Nasıl Saklanmalıdır?

Kahve keyfini hiçbir şeyin bozmaması için kahvenin doğru muhafaza edilmesi ve kahve için kullanılan suyun kaliteli olması önemli etkenlerdir.

Kahve çok çabuk bozulan bir madde olduğu için, tazeliğini korumak önemlidir. Bayat yada bozulan bir kahve ile kahve pişirdiğinizde kahve tadını alamazsınız. Peki tazeliği nasıl korunur?

Türk Kahvesi Nasıl Saklanmalıdır?

Öncelikle belirtmek isterim ki tüm kahveler, ister yeşil, ister kavrulmuş, ister öğütülınüş olsun, çok kısa bir sürede aromalarını kaybetıneye başlar. Bunun içindir ki kahveyi küçük miktarlarda alıp tüketmek en iyi yöntemdir. Sak­lamak zorunda olduğunuz kahve­leri ise, hava almayan bir çam kavanoz içine koyunuz.

Kahve bulunduğu kabın kokusunu hemen alır. Kesinlikle baharat­lardan uzak tutunuz. Çünkü hemen kokusu siner. Kullandıktan sonra hemen kapağını kapatınız. En kısa sürede tüketiniz.

Nasıl Saklamalı? Çekirdek Olarak mı Yoksa Çekilmiş Olarak mı?

Açılmış pakette saklanan çekilmiş kahve oda sıcaklığında yaklaşık yedi gün kadar tazeliğini korur. Buzdolabında saklandığında bu süre iki katına kadar uzar. Derin dondurucuda ise üç ila dört haftaya kadar aromasının tazeliğini koruyabilir.

Aromasının daha da uzun süre eski tazeliğinde kalması için kahveyi öğütmeden, kahve çekirdekleri şeklinde saklamak gerekir. Çekirdeği sayesinde hassas kahve aroması adeta doğal bir zırh içindeymiş gibi korunur.

Tazelik için ipucu: En uygunu ise kahve çekirdeklerini kullanmadan hemen önce gerektiği miktar kadar öğütmektir. Böylece kahve çekirdeğinde bulunan çeşitli aromaların kaybolmadığından emin olabilirsiniz. Böylece kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye’de En Çok Hangi Kahve Tüketiliyor?

Lezzetli Kahvenin Özellikleri Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu