Ordan Burdan

Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) Kimdir?

Türk rap müzisyeni, müzik yapımcısı ve DJ. Sagopa Kajmer ya da gerçek adıyla Yunus Özyavuz kimdir?

Rap müziği sanatçısı Sagopa Kajmer, gerçek adı ile Yunus Özyavuz kimdir? Rap kariyerine Silahsız Kuvvet olarak başladığı sırada şarkılarında Anadolu ezgileri ve türküleri kullandı. Sagopa Kajmer ilk albümünde olduğu gibi küfürlü şarkılar söylemiştir ancak daha sonra bundan vazgeçmiştir. Ayrıca bu albümde ünlü olmamak için şarkılarını değişik bir ses tonuyla söyledi.

Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) Kimdir?

Sagopa Kajmer ya da gerçek adıyla Yunus Özyavuz 17 Ağustos 1978, Samsun, doğumlu Türk rap müzisyeni, müzik yapımcısı ve DJ. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Samsun’da tamamlayan sanatçı daha sonra Samsun’da yerel bir radyoda DJ’lik yaparak işe başladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi ve İstanbul Üniversitesinden Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirerek mezun oldu. 1999’da Kuvvetmira adlı rap grubunu kurdu ve grupta Silahsız Kuvvet adıyla yer aldı. Daha sonra Yeraltı Operasyonu’nda yer aldı. Başta Silahsız Kuvvet mahlasını kullanan sanatçı daha sonra Sagopa Kajmer ismini kullanmaya başladı ve Sagopa Kajmer isimli bir albüm çıkardı. Bu albümden sonra On Kurşun’u çıkardı. 2004’te Bir Pesimistin Gözyaşları’nı piyasaya sürdü. Sanatçı, G.O.R.A. filminin müziklerini yaptı.

2005’te Romantizma albümünü çıkardı. 11 Ağustos 2005’te kendi plak şirketi Melankolia Müzik’i kurdu. 2006’da Melankolia Müzik etiketiyle Kafile isimli bir derleme albüm yayımladı. 1 Ağustos 2006’da Esen Güler (Kolera) ile evlendi. 2007’de Kolera ile İkimizi Anlatan Bir Şey isimli bir düet albümü yayımladı. 2008’de Kötü İnsanları Tanıma Senesi adlı bir solo albüm yayımladı. 2009’da Şarkı Koleksiyoncusu isimli bir albüm çıkardı. 2010’da Kolera ile 2. düet albümü Bendeki Sen’i piyasaya sürdü. 2011’de Saydam Odalar’ı piyasaya sürdü. 2013’te Kalp Hastası isimli bir albüm çıkardı. 2017’de Ahmak Islatan albümünü çıkardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu