Kişisel Bakım

Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kıvırcık saçınız ipeksi ve parlak görünüşüyle dikkatleri üzerine çekecek.

Schwarzkopf’tan kıvırcık saç bakımı için uzmanlarından püf noktaları ve tavsiyeler. Kıvırcık saçlı insanlar bakımı daha kolay olduğu için sık sık düz saçlarının olmasını ister. Bu aslında çok kötü bir durumdur. Doğru bakım ve doğru şekillendirme tüyoları vahşi dalgaları yatıştırmanızı ve karmaşık kırılgan saçlarınızı yumuşak ipeksi buklelere dönüştürmenizi sağlayacaktır.

Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kıvırcık saç kurumaya eğilimlidir ve genellikle bakıma ihtiyaç duyar. Bukleler, düz saç gibi saç derisini sıkıca sarmaz ve bu nedenle saç derisinin dengeleyici unsuru sebumla teması sınırlıdır. Saçın doğal döngü mekanizması eşit olmayan bir kepek tabakasının oluşmasına neden olur. Sonuç olarak, kıvırcık saç zararlı etkilere karşı aşırı hassastır. Bu nedenle ıslakken kıvırcık saça çok özenli muamele etmek gerekir. Yıkamadan sonra saçınızın etrafına bir havlu sarın ve fazla suyu alması için hafifçe bastırın. Asla saçınızı sert bir şekilde havluyla ovuşturmayın. Buklelerinizi açmak için seyrek dişli bir tarak kullanın. Buklelerinizi fırçalamak saç tutamlarını çok fazla birbirinden ayırır ve saçınızın kabarık ve kocaman görünmesini sağlar.

Kıvırcık Saçlar İçin Özel Bakım Yağları

Saç bakımında bukleli saçlar zengin beslenmelidir. Kıvırcık saçlar için normalden fazla bakım diye bir şey yoktur. Shea yağı, Jojoba yağı veya Macadima yağı içeren şampuanlar ve durulama ürünleri her bir saç telini parlak koruyucu bir tabakayla kaplar. Bu, buklelerin doğal yapısını korumasını sağlar. Saç şekillendirme ürünleriniz de kıvırcık saça özel tasarlanmış olmalı. Bu şekillendirme ürünleri saçınızın dolgun ve buklelerinizi kurutmadan veya yapışkan hale getirmeden esnek durmasını sağlar.

Kıvırcık Saçlar için Uzmanlardan Püf Noktaları ve Tüyolar

  • Isının kıvırcık saçlar üzerinde ek bir kurutucu etkisi vardır. Bu nedenle en ideali saçınızı doğal olarak kurumaya bırakmaktır.
  • Düz maşalar saçlarınız için büyük stres kaynağıdır, çok mecbur kalmadıkça kullanmayın; kullanmak zorundaysanız da ısıya karşı koruma sağlayan bakım ürününü uyguladıktan sonra kullanın.
  • Saçlarınızı yumuşak katlar halinde kestirmek buklelerinize özel bir esneklik kazandırır. Ancak saçınızın tepesini çok kısa kestirmemeniz gerektiğini unutmayın.
  • Saçınız sıkı veya matlaşmış bukleleriyle kabarık mı duruyor? Bigudiler sayesinde saçlarınızı yumuşak uçuşan bukleler haline sokabilirsiniz.
  • Şampuandan sonra saçınızı başınıza bastırarak düz tarayıp biraz sprey sıkın ve daha sonra doğal haline bırakıp kurumasını bekleyin; bu sayede doğal bukleler daha az birbirine dolaşır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu