Kişisel BakımOrdan Burdan

Evde Sarı Saç Boyamanın Püf Noktaları

Saçları sarıya boyamak diğer boyama işlemlerine göre daha zordur. Saçlarınızı sarıya boyamadan önce, bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır.

Kuaför salonları kadınlar için olmazsa olmaz olup adeta bir terapi salonudur. Ancak kuaföre gitmek için vaktiniz yok veya daha düşük maliyetle saçlarınızı boyamak istiyorsanız birkaç ipucu ile dikkat edilmesi gereken kurallara uymak yeterli olacaktır.

Evde sarı saç boyamanın püf noktaları konusunda dikkat çeken sonuçlara ulaşmak ve doğru cilt bakımıyla saç derinize zarar vermeden saçlarınızı sarıya boyayabilirsiniz. Peki evde sarı saç boyamanın püf noktaları nelerdir?

Evde Sarı Saç Boyamanın Püf Noktaları

Eğer saçlarınız sarıysa ve dip boya için püf noktası arıyorsanız bu sorunun cevabı sizin için farklıdır. Ama saçınızı koyu renkten sarıya çevirmek istiyorsanız, mutlaka bilinçli hareket etmelisiniz. Çünkü yanlış uygulamalar, saçlarınızın yanmasına neden olabilir. Saçlarınızı sarıya boyarken bunlara dikkat etmelisiniz;

  • Saç diplerinize boya uygulayın,
  • Kızıllık olmaması için saçlarınızı mavi boyayla kırabilirsiniz,
  • Saçlarınız koyuysa biraz içine açıcı ekleyerek rengin açılmasını sağlayabilirsiniz,
  • Saçlarınızın diplerinin bir tık daha koyu olması saç renginizin doğal görünmesini sağlamak açısından önemlidir.

Evde Sarı Saç Boyamanın Püf Noktaları

Kuaförünüze Danışmayın!

Saçlarınızı hangi renge boyamanız gerektiği hususunda kuaförünüze pek güvenmeyin. Çünkü evde boyamanız hiçbir kuaförün işine gelmez ve size doğru formülü vermezler. Bu yüzden bir risk almak istiyorsanız deneme yanılma yöntemiyle kendinizi bu riske hazırlamanız uygun olacaktır. Evde sarı saç boyama konusunda farklı yansımaları olan saç boyalarını tercih edebilirsiniz. Küllü sarılar daha nötr altın sarılar ise daha kızılımsı etkiler yaratır.

Kaş Renginiz Önemli!

Saçlarınız sarı kaşlarınız siyahsa muhtemelen o tarz sahibi azınlıktan değilsiniz demektir. Bu durumda kaşlarınızın rengini de kırmanız gerekecektir. Bunun için saç boyanızdan biraz alarak kaşlarınıza sürebilirsiniz. Kaşlarınızda boyayı çok bekletmeden kullanabilirsiniz. Rengin kahverengiye dönmesi yeterli olacaktır.

Hangi saç rengini kullanmanız gerektiği konusunda da ten rengine göre karar verebilirsiniz. Bazı kişilere altın sarısı tonları yakışırken bazılarına daha açık sarılar yakışmaktadır. Açık sarı renkler ve diğer renk tonlarını kullanırken ten renginizin yazın değişmesini dikkate alarak saç renginizin seçimini yapmanız gerekir.

Sarı Saçların Bakımı

Dış etkenlerden olumsuz etkilenen ve güneşin etkisiyle zarar gören sarı saçların nem bakımları ve güneş korumasıyla korunması gerekir. Sarı saçınızın çok açık renk olması iyi bir durum değildir. Bu durumun yıpratıcı etkilerinden uzak durulması için güneş koruyucu içeren saç bakım kremleri kullanmanız iyi bir çözüm olacaktır.

İnce Telli Saçlar Nasıl Gürleşir?

Çağla Şikel’den Koltuk Altı Kararmasına Karşı Kesin Çözüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu