Ordan BurdanYaşam

Burçların Tarihleri Değişti! Yeni Burcunu Biliyor Musun?

Burçların yeni tarihlerine göre hangi burç olduğunu biliyor musun?

Burç, Güneşin bîr yılda takip ettiği düşünülen yörüngenin içlerinden geçtiği belli sembollerle gösterilen on iki takımyıldızından her biridir. Gündemde trend başlıklar arasında yer alan burçların tarihleri değişti iddiası merak uyandırdı. Atılan iddiaya göre, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) 12 burcun tarihlerinin güncellendiğini açıklayarak, burçların yeni sıralamasını paylaştı. Peki burçların tarihleri değişti mi? Yeni tarih sıralaması nasıl?

BURÇLARIN TARİHLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

NASA’nın burçların tarihlerini değiştiği ve 13.yeni bir burç olarak Yılan burcunun ortaya çıkması iddiası konuya dair araştırmaları iyice hızlandırdı. NASA’nın yeni burç açıklaması astronomlar ile astrologlar arasında tartışmaya neden olabilir.

NASA İDDİASINA GÖRE BURÇLARIN YENİ TARİHLERİ 2019

NASA, Dünya’nın yörüngesel salınımı değiştiği için yıldızların Dünya’ya göre pozisyonunun değiştiğini bu nedenle de burçların tarihlerinin değiştiğini açıkladığı iddiası sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında yer alıyor. Dünya’ya göre yıldızların pozisyonu değiştiği için, şimdiki gökyüzünün antik zamanlardakinden çok farklı olduğu; Güneş’in 12 burcu oluşturan takımyıldızların üzerinde bulunduğu zamanının da bu yüzden değiştiği öne sürülüyor.

KOÇ : 18 Nisan-13 Mayıs

BOĞA : 13 Mayıs-21 Haziran

İKİZLER: 21 Haziran-20 Temmuz

YENGEÇ : 20 Temmuz-10 Ağustos

ASLAN : 10 Ağustos-16 Eylül

BAŞAK : 16 Eylül-30 Ekim

TERAZİ : 30 Ekim-23 Kasım

AKREP : 23 Kasım-29 Kasım

YAY : 17 Aralık-20 Ocak

OĞLAK : 20 Ocak-16 Şubat

KOVA : 16 Şubat-11 Mart

BALIK : 11 Mart-18 Nisan

YILAN : 29 Kasım-17 Aralık

YILAN BURCU GERÇEK Mİ?

Öte yandan astrolojide 12 değil 13 burcun var olduğu kanısı da giderek güçleniyor. NASA da web sitesinde Babillerin eski anlatılarında 13 burç olan Ophiuchus yani Yılan Burcu’na yer verdiğine değiniyor. Ancak Babillerin bilinmeyen bir nedenle Güneş’in 30 Kasım- 17 Aralık tarihinde üzerinde olduğu Yılan Burcu’nu bir kenara koyduğu biliniyor.

Metro İstasyonunda Kaybolan Amcanın Hikayesi Herkesi Ağlattı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu