Seyahat

Bayburt’ta Diriliş Kayı Obası Kuruldu!

Bayburt Demirözü Belediyesi tarafından yaptırılan Diriliş ve Yat Dinlenme Tesislerine akın akın ziyaretçiler yağıyor.

Bayburt’un Demirözü ilçesinde, tarım arazilerinin sulanması için yapılan Demirözü Barajı ilçe belediyesinin girişimleriyle turizme büyük katkı veriyor. Geçen yıl bir tekne sayesinde nüfusunun 20 katı turist ağırlayan ilçeye yoğun talebi karşılamak için ikinci tekne getirildi.

Bayburt’ta Diriliş Kayı Obası Kuruldu!

Türkiye’nin sulama amaçlı yapılan en büyük barajı olan  bin 700 rakımda bulunan Demirözü Barajı’nda 2017 yılında ‘Diriliş’ adı verilen bir tekneyle  düzenlenmeye başlanan turlar, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekti. Adeta turist patlaması yaşanan 2 bin 600 nüfuslu ilçeyi yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesinin ardından Belediye Başkanı Selami Ersen harekete geçti. Başkan Ersen, hem yoğun talebin karşılanması hem de sezonun uzaması amacıyla en son modern teknolojiyle donatılan ‘Reis Bey’ adını verdiği ve tamamen kendi tasarladığı ikinci tekneyi baraja indirdi.

Demirözü Barajı’nın Türkiye’nin sulama amaçlı yapılan en büyük barajı olduğunu hatırlatan Başkan Ersen, belediye olarak barajın turizme de katkı sağlaması için harekete geçtiklerini ifade ederek, “Biz bunu sadece sulama olmasın bir nevi de olsa turizme katkı sağlaması düşüncesiyle bir girişimde bulunduk. İlk önce kenarında kamelyalar yaptık. Daha sonra Türkiye’de ki örneklerine baktığımız zaman burada tekne gezisi yapılacağı kanısına da vardık. Bunun üzerine geçen yıl Antalya’dan diriliş adını verdiğimiz tekneyi getirdik. Tabi bu halkımızın yoğun ilgisini çekti. İsmiyle, şekliyle. Geçen yıl bunun üzerinde bir çok nikah kıydık. Doğum günü kutlamaları, evlilik teklifleri gibi farklı sahnelere şahit oldu” dedi.

Oba çadırı yaptık…

Ersen ayrıca barajın etrafında otantik bir restoran kurduklarını belirterek, “Buraya gelen insanlara hizmet vermesi amacıyla ayrıca barajın etrafında otantik bir hava veren oba çadırı yaptık. Yaklaşık 400 metre kare alanda 200 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği. Son derece farklı, tarihi bir konseptle burada ziyaretçilere hizmet verilecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu