Kişisel BakımSağlık

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin 4 İpucu

Bu dört güvenli bronzlaşma ipucu ile bu yaz güneşin altında sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olun.

Sıcak günler, serin geceler sadece tek bir şey anlamına gelebilir: Yaz. Ancak heyecanın ortasında, güvenli bronzlaşmanın önemini unutmayın. Güneş ışığına aşırı maruz kalma, cildinizde kırışıklıklar, çiller, yaşlılık lekeleri ve doku değişiklikleri gibi fiziksel değişikliklere neden olabilir. Bu etkileri engellemek ve güvenli bir şekilde bronzlaşmak için bu dört ipucunu izleyin.

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin 4 İpucu

1. Cildinizi Temizleyin

Dış mekanda mümkün olan en iyi bronzluğu elde etmek için güneşlenmeden önce cildinizi temizlemeniz gerekir. Temizleme işlemi ölü hücreleri cildin en üst tabakasından alır ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Ölü hücrelerin temizlenmesi cilt tonunuzu bile değiştirebilir. Bu temizlemek işlemi gözenekleri tıkayan kir ve yağı ortadan kaldırabilir ve hatta sivilceyi önleyebilir.

Bir lif ya da peeling eldiveni ile uygun maliyetli fırçalar yaparak ölü cilt hücrelerini temizleyebilirsiniz. Cildinizin üst tabakasında ölü cilt hücrelerini az olursa, cilt katmanınız güneşe daha uzun süre dayanır. Ölü cildin temizlenmesi aynı zamanda daha kolay bronzlaşmanıza da olanak sağlar.

2. Bir Güneş Koruyucu Kullanın

Bronzlaşma meraklılarının inançlarının aksine, güneş koruyucu ile bronzlaşabilirsiniz ve bunu yapmak daha iyidir. Güneş koruma faktörü (SPF), ek cilt hasarına maruz kalmadan güneşte geçireceğiniz süreyi uzatır. Bu nedenle daha yüksek SPF, UVA korumasına rağmen ultraviyole B “yanma ışınları” (UVB) ışınlarına karşı daha iyi koruma sağlar. “Geniş spektrumlu” olarak etiketlenmiş güneş kremleri, hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı koruma sağlayabilir.

Bir kişinin uygulaması gereken güneş koruyucu miktarının, güneş altındaki maruz kalan cilde santimetre kare başına 2 miligram (mg / cm2) olması gerekiyor. Örneğin, bir insanın boyu 163 cm, kilosu 68 kg ve bel çevresi 82 cm ise ve kasık bölgesini kaplayan bir mayo giyiyorsa, güneşten koruyucu ürününün belirtilen SPF korumasından faydalanabilmek için açıkta kalan vücut bölgesine eşit şekilde 29 g uygulanmalıdır.

Güneş kremini, güneşlenmeden 15 ila 30 dakika önce, güneşlendikten 15 ila 30 dakika sonra tekrar uygulayın. Bir çalışmaya göre; güneş koruyucunuzu, güneşlendikten sonra ne kadar erken uygularsanız, UV ışınları cildinize o kadar az zarar verir.

3. Cildinizi Güneşe Fazla Maruz Bırakmayın

Sağlıklı ve ışıltılı bir bronzluk elde etmek için cildinizi UV ışınlarına aşırı maruz bırakmayın. Güneş yanığını azaltmak için zamanınızı güneş altında eşit şekilde bölerek bronzlaşmak en iyisidir. Kumsalda bütün bir gün geçirmek size bronz bir görünüm verebilir ancak ayrıldığınızda sizi güneş yanığı ile birlikte bırakabilir. Sağlıklı bir yaz parıltısı elde etmenin en iyi yolu küçük dozlarda bronzlaşmaktır. Günde yarım saat ila bir saat güneşin altında kalmak, vücudunuzun bir sonraki bronzlaşmada size yardımcı olmak için yeterli melanin üretmesini sağlar.

4. Güneş Gözlüklerinizi Ve Şapkanızı Takın

Eşit bir bronzluk elde etmek için güneş gözlüklerinizi ve şapkanızı unutmayın. Gözleriniz ve gözlerinizin etrafındaki deri UV ışınlarına karşı hassastır. Uygun bakımın yapılmaması, katarakt, yaşa bağlı maküler dejenerasyon ve göz kanserleri gibi göz hastalıklarının gelişmesine neden olabilir. Özelliklerine göre güneş gözlükleri, UV ışınlarının yüzde 99’unu bloke edebilir. Güneş gözlüğünüz ile güneş altında uykuya dalmamaya dikkat edin.

Kafanızı çevreleyen bir şapka, bronzlaşırken şık görünmenin yanı sıra aynı anda kulaklarınızı, gözlerinizi, alnınızı, burnunuzu ve kafa derinizi koruyabilir. Büyük, geniş şapkaları sevmiyorsanız, yüzünüze gölge yapabilecek bir şapka tercih edebilirsiniz. Son olarak, bir gün güneşlendikten sonra tekrar dışarı çıkarken cildinize kendini tamir etmesi için zaman vermeyi unutmayın. Bu dört ipucu size sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırır.

Güneş Yanığı Nasıl Geçer?Güneş Yanıklarına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu