Ordan BurdanYaşam

Mayıs Ayında Burçları Neler Bekliyor

Ünlü Astrolog Zeynep Turan, Mayıs ayında burcunuzda gerçekleşecek gelişmeleri yazdı.

Ünlü Astrolog Zeynep Turan, Mayıs ayında burcunuzda gerçekleşecek gelişmeleri yazdı.

Mayıs Ayında Burçları Neler Bekliyor

KOÇ (21 Mart – 20 Nisan)

Koç Burcu

Duygularını toparlayacaksın.

Mayıs ayının güzelleşen, değişen havası sana yeni kararlar aldıracak. Son zamanlarda aklından bir türlü çıkaramadığın her ne varsa hepsini tek tek masaya yatıracaksın. Kendinle yüzleşmekten korkma! Çünkü bu yüzleşmelerle kendine yepyeni bir sayfa açabileceksin. Gönülden bağlı olduğun, en güzel anlarını, maddi manevi sahip olduğun her şeyini paylaştığın, güvendiğin insanları sorgulamayı bir kenara bırakıyorsun. Geçmişte yaşananlardan ders çıkartan bir Koç burcu olarak, ileriye dönük yaşamak için elinden geleni yapabilirsin. Kayıp zamanın peşine düşerken daima ilerlemeyi hedefleyeceksin.

Güneş’in artık hava burcuna geçişi ve toprak burcunda meydana gelen Yeniay, kaybettiğin enerjiyi geri kazanmanı sağlıyor. 5 Mayıs’tan itibaren kendine daha çok zaman ayıracaksın. Planlarını bozmaya çalışan gündelik konular olabilir. Ancak bu sefer kendine odaklı olacaksın. Uzun yıllar belli bir sektörde tecrübe kazanmış bir Koç burcuysan, bilgi ve tecrübelerini aktarmak adına eğitim vermek isteyeceksin. İş hayatın 7 yıldan daha az ise şimdiden hedefini yüksek tutabilirsin. İletişim, gazetecilik, halkla ilişkiler, editörlük, yazı işleri gibi alanlarda çalışıyorsan, ek işler yaparak yeni projelere dâhil olabilirsin. Yaşam standardını artırmakla birlikte geleceğini garanti altına almak için birikim yapmak oldukça doğru bir tercih olacak.

İlişkiler…

Uzun zamandır ilişkisi olan bir Koç burcuysan, sevgilinle birlikte geleceğinizi şekillendirecek konuşmalar yapabilirsiniz. Her ne kadar evlilik konusuna sıcak baksan da hayalinizdeki düğünü yapmak için maddi olarak biraz daha toparlanmanın iyi olduğunu düşüneceksin. İlişkisi olmayan bir Koç burcuysan, 20 Nisan’dan bu yana Venüs’ün burcundaki hal ve edası, sana yeni ilişkilerin ipucunu gösterebilir. Evli bir Koç burcuysan,  bu ay kuruntuların ve kaygıların artabilir. Kendini zaman zaman köşeye sıkışmış ve çaresiz hissedebilirsin. Duygusal iniş çıkışların yüksek olacak. Özellikle 2010 yılında yaşadığın durumlar sık sık aklına gelebilir. Güven ve sadakat konularını yeniden değerlendireceksin. 

Venüs’ün burcundaki konumuyla seni engelleyen, hayatında durup durup karmaşa yaratan duygularını toparlayacaksın. Psikolojik olarak rahatlaman, özgüvenini tazeleyecek. Çevrendeki kaprisli, sürekli ilgi bekleyen, bir şeylerden şikâyet eden karamsar kişilerden de uzaklaşmaya başlayacaksın.

Mayıs ayının gündemi: Yepyeni kararlar alacaksın.

Aşk tılsımın: Duygusal iniş çıkışlar yaşayacaksın.

BOĞA (21 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa Burcu

Sosyal çevren genişliyor!

Yepyeni başlangıçlara ve güzelliklere gebe Mayıs ayı başlıyor. İçini ısıtacak, yaralarını sarıp sarmalayacak günlerin mesajlarına kulak ver. Yaşadığın her an senin için bir değer niteliğinde olacak. Hissettiklerinin, düşündüklerinin, şimdiye kadar attığın adımların senin için ne büyük bir tecrübe olduğunu anlayacaksın. Bu ay senin ayın unutma. Mayıs ayının 21’ine kadar Güneş’in burcundaki seyriyle doğum gününü kutlarken, aklına dahi gelmeyecek fırsatlar çıkacak karşına. Ne olursa olsun kendinden ödün vermek istemeyeceğin olaylarla karşılaşabilirsin. Bu durum özellikle yakın çevrenle gereksiz inatlaşmalara girmene neden olabilir.

İlişkisi olan bir Boğa burcuysan, geçmiş ilişkiler konusu sevgilinle aranda büyük bir problem yaratabilir. Örneğin, sosyal medyadan gelecek mesaj ya da tesadüfi karşılaşmalar aranızda kıskançlık ve güven krizinin çıkmasına neden olabilir. Bugünleri iyi yönetirsen ilişkinizin tam tersine güçleneceğinden emin olabilirsin. Evli bir Boğa burcuysan ve ailelerinizle iç içe olduğunuz bir evlilik düzenin varsa,  sürekli bir arada olmanın evliliğini rutine bağladığını fark edeceksin. Bu durumu eşinle paylaşıp başka bir semte taşınmak gibi kararlar alabilirsiniz. Uzun zamandır ilişkisi olmayan bir Boğa burcuysan, bu ay içerisinde gelecek davetleri, buluşmaları kaçırma derim. Aradığın aşkı sosyal çevrende bulacaksın.

Kariyer…

Kariyer yaşamında kendine yeni hedefler belirleyeceksin. Statüsü yüksek kişiler, hırslı yanını açığa çıkarabilir. Bu süreci çeşitli eğitimler alarak, araştırmalar yaparak, ilişkililerini güçlendirmeye çalışarak geçirmen inanılmaz sonuçlar almanı sağlayacak. 7 yıllık bu döngüde özellikle bu ayların ileride sana nasıl avantaj sağlayacağını bilmeni isterim. Öğreten gezegen Satürn’ün toprak burcundaki geri hareketiyle farklı sektörlerde deneyim kazanmak isteyebilirsin. Bu değişim farklı insanlarla tanışmanı ve konuşmanı sağlayacak. İtibar ve yeni çevre anlamına gelen geri hareketiyle Satürn, Mayıs ayında sana çok şey katacak. İş arayışında olan bir Boğa burcuysan, yakın arkadaşın proje bazlı, kısa sürecek bir iş teklifiyle gelebilir.

Mayıs’ta Merkür’ün burcuna uğraması, değiştirmem dediğin alışkanlıklarını değiştireceksin.  Hele bir de kiloyla ilgili problemlerin varsa, tam zamanı diyor Merkür. Bu ay, aynı zamanda yemene içmene ayrıca dikkat etmen gereken bir ay.

Mayıs ayının gündemi: Kendinden ödün vermeyeceksin.   

Aşk tılsımın: Rutinlerden uzaklaşacaksın.

İKİZLER (21 Mayıs – 20 Haziran)

İkizler Burcu

Değiştiğini fark edeceksin.

Kendi masalını yazmaya çalışacağın Mayıs ayına hoş geldin. Evet, doğru okudun. Masal tadında bir hayat için kolları sıvıyorsun. Hayatının hemen her alanı sakin olduğu kadar dolu dolu, neşeli ve renkli geçsin isteyeceksin. Seni olumsuz etkileyen noktaları tespit edecek, her durumu adeta elekten geçireceksin. Etrafındaki insanları alttan alta sorgulaman ve adeta sınavdan geçirmeye çalışmakla beklemediğin tepkiler alabilirsin. Kimler kalıcı kimler geçici anlayacağın günlerden geçerken bazı kişiler kalbini kırabilir. Hiç beklemediğin insanların, hayata bakış açılarının keskinliği karşısında kendini “Acaba ben mi yanılıyorum? Yanlış mı anlıyorum?” diye sorgulayabilirsin.

Ayın ortasından sonra artık geçmişe dair merak ettiğin hiçbir şey kalmıyor. 2017 yılında boşanmış bir İkizler burcuysan ilişkinden kalan sorunları bu ay maddi ve manevi çözebileceğini işaret ediyor. 18 Mayıs’ta gerçekleşecek Dolunay ise tutkularını artırabilir.  Bazı konuşmalarına hırs verecek, su burcundaki Dolunay yeni başlayan ilişkilere orta yol buldurmuyor. Kafan karışabilir, kararsız kalabilirsin. Evliliğinde sorunları olan bir İkizler burcuysan, eşinle aranızı bozmaya çalışan kişiler olduğunu fark edebilirsin. Çocuk sahibi olmak isteyenlere, gökyüzünün müjdeli haberleri olabilir. Okul çağında çocukların varsa, eğitimlerine dair yeni düzenlemeler yapman gerekebilir.

Emekler…

Statünü ve itibarını artırabileceğiniz tekliflere hazır ol. Özellikle son birkaç yıldır kafa yorduğun, kendini geliştirdiğin alanlarla ilgili önemli projelere dâhil olabilirsin. Zorlayıcı, seni adeta sınayan günlerden arınmaya başlayacaksın. Madalyon diğer yüzünü göstermeye başlayacak. Emeklerinin karşılığını aldığını hissedebilirsin. Bunca zaman eklektik olmaya çalıştığın ekonomik konularda yüzün gülebilir. 21 Mayıs’tan itibaren, 15 gün boyunca burcunda gerçekleşecek Merkür sana çok şey öğretecek. Kendini ara sıra geçmişi düşünürken bulabilirsin. Pişmanlıklarını bir kenara bırakırken, güzel günlerin hatıraları yüzünü güldürecek. Eski günleri yâd etmek için fotoğraf albümünde zaman yolculuğuna çıkabilirsin.

Tüm bunlarla birlikte bu ay, ayakların yere daha sağlam bassın isteyeceksin. Kendine yeni sorumluluklar ve uğraşlar edinirken, yakın çevrene de öğretici konuşmalar yapabilirsin. 2017 yılından bugüne kadar çok farklı bir enerjide yaşadın. Uranüs etkisi altındaydın. Geçmişe baktığında kendini gerçekten şu sıralar çok farklı hissedebilirsin.

Mayıs ayının gündemi: Olumsuzluklardan uzaklaşacaksın.

Aşk tılsımın: Sürprizlere hazır ol.

YENGEÇ (21 Haziran – 22 Temmuz)

Yengeç Burcu

Emeklerinin karşılığını alacaksın.

Son birkaç aydır bazı konuların rutin ilerlemesi canını sıkıyor olabilir. Hep aynı insanlarla bir arada olmak, hep aynı konular üzerine konuşmak derken ister istemez kafanda soru işaretleri oluştu. “Hayatımı değiştirmek için neler yapmalıyım? Bu hep böyle mi gidecek? Şans ne zaman yüzüme gülecek?” sorularıyla çözüm bulmaya çalıştın. Kendini motive etmenin yolunu bulman gerektiğini söylüyor gökyüzü. Neden mi? Çünkü duyguların çabucak şekil değiştirebiliyor. En mutlu olduğun anlarda yaşadığın en ufacık bir pürüz bile sevincini dağıtabiliyor. Duygularının ve düşüncelerinin kontrolünü sağlarsan, kendini daha iyi hissedeceksin. Merak etme, Mayıs ayının sakin havası seni içe kapanıklığından, köşeye sıkışmış halinden alıp çıkaracak.

Plüton’un ilişki evinin son derecelerinde hareket ediyor olması; 2012 yılında evlenmiş bir Yengeç burcuysan, evliliğindeki dağınıklığı, mesafeyi sorgulayacağın bir ay olacak. Yönetici gezegeninin rahat etmediği bir Dolunay ise 18 Mayıs’ta ruh bulacak. Bu da eşinle ilgili sorgulamalarının daha da artmasına neden olacak. Kuruntulu, depresif, bire bin katan bir havaya bürünerek, hiç beklenmedik davranışlarda bulunabilir, olmayacak sözler söyleyebilirsin. Gel gör ki bu ani çıkışın pişmanlığı da ışık hızıyla geri dönecektir. 5 Mayıs’ta toprak burcunda gerçekleşecek Yeniay, yalnız bir Yengeç burcuysan, eş zamanlı birkaç kişinin ilgisine maruz kalacağını işaret ediyor. Uzun zamandır olan ilişkinde bazı sorunlar yaşıyorsan, toparlamak için önemli hamleler yapabilirsin. Sevgilinin de ilişkiniz için ne kadar çaba harcadığını göreceğin bir ay olacak. Birbirinizi mutlu edecek sürprizler yaparken, ilişkinizin geleceğini şekillendirecek kararlar alabilirsiniz.

Kariyer…

Kariyerinde kendine daha konforlu bir alan yaratmak isteyeceksin. Çalışan sayısının çok olduğu bir firmada çalışıyorsan, bazı dedikodular ve tartışmalara tanıklık edeceksin. Samimiyetine güvenmediğin kişilerin düştüğü durum sana “iyi ki onlardan uzak kalmışım” dedirtecek. Kendi işini yapan bir Yengeç burcuysan, uluslararası bir projede yer almak için kolları sıvayabilirsin. Ailevi konulardan gayrimenkul, yatırım gibi birçok konuya farklı bir bilinç yakalayacaksın. Aile içerisinde birbirine yapılan maddi yardımlar yapanlar, sorunlu evliliklerde geçmişe dönük hesaplarla gündeme gelebilir. En sevmediğin şey geçmişe dönüp para konuşmak ama bu ay maddi meselelerden uzak kalamayacaksın.

Mücadele gezegeni Mars’ın burcunda hareket etmesi bazı kişilerle geleceğe dönük konuşmalar yapacağını işaret ediyor. Sadece maddi değil, aynı zamanda manevi emeklerinin de karşılığını görmek isteyeceğin günlerden geçiyorsun. Samimiyetine, dürüstlüğüne güvendiğin, zor zamanlarında yanlarında olduğun, yol yordam gösterdiğin çok insan oldu. Durup düşündüğünde, bunca özveriye kimlerin sahip çıktığını anlamaya çalışacaksın.

Mayıs ayının gündemi: Yaşam alanını düzenleyeceksin.

Aşk tılsımın: Yeni kararlar yeni başlangıçlar getirecek.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Aslan Burcu

Yaratıcılığın ön planda!

Gücüne güç, neşene neşe, yaratıcılığına yaratıcılık katacağın günlere merhaba de sevgili Aslan.  Seni boşluğa düşüren, elini kolunu nereye koyacağını şaşırtan günleri arkanda bırakıyorsun. Fikirlerini hayata nasıl geçireceğini, kendini nasıl daha iyi ifade edeceğini anlayacağın fırsatlar yakalayacaksın. Mayıs ayının rahatlatıcı, yenileyici havası sana çok iyi gelecek. Elini attığın her işte ışığın parlasın isteyeceksin. Birçok konuya, etkinliğe, oluşuma dâhil olman bazı kişilerce kıskanılmana neden olabilir. İşin açıkçası gökyüzü, beğenilmek kadar kıskanılmanın da hoşuna gideceğinin altını çiziyor.

Mayıs ayında kalbin söz dinlemeyecek. Hele ki uzun zamandır hoşlandığın, aklından bir türlü çıkaramadığın biri varsa cesaretini toplayarak ona duygularını açabilirsin. İlişkisini yeni sonlandırmış bir Aslan burcuysan, gururundan ödün vermek istemeyeceksin. İlişkiden beklentini net bir şekilde ortaya koyacaksın. Hayatına girecek kişinin güçlü ve seni taşıyacak ruhta olmasını beklemen takdir edilecek. Evli ve çocukları olan bir Aslan burcuysan, çocuklarınızın eğitimlerine dair olabilecek değişiklikler yaşam alanınızı değiştirmek gibi zorunlukları da beraberinde getirebilir. Her ne kadar eşin düzen bozma taraftarı olmasa da yeni bir yer fikrine sıcak bakacaksın. Diğer yandan eşinin ailesiyle ilgili bazı sorunlar yaşanabilir. Özellikle miras, alacak-verecek gibi konular küslüğe var tartışmalara dönebilir.

Kariyer…

5 Mayıs’ta toprak burcunda meydana gelen Yeniay, prestijini arttırabilir. Kariyer hayatında hedefini daha da yükselteceksin. Geçtiğimiz günlerde bazı eksikliklerini fark etmiş olan biri olarak bu ay kendini geliştirmek adına eğitimlere katılabilirsin. Mütevazılığı bir kenara bırakarak,  işini ne denli iyi yaptığını ve bildiğini göstermek isteyeceksin. Uzun zamandır kendi işini kurmayı planlıyorsan,  Hem gelecek vadedecek hem de mutlu olabileceğin sektörlere dair araştırmalar yapabilirsin. Diğer yandan yüksek lisans ya da doktora yapmak gibi kararlar alabilirsin.

Mayıs ayının esintisi para harcama isteğini tetikleyebilir. Kendi sık sık mağazaları gezinirken bulabilirsin. Yaşam alanında yapmak istediğin değişiklikler de sana bir miktar para harcatabilir. Ancak bu konuda biraz daha temkinli olmanda fayda var. Harcamalarını zamana yayarak yapabilirsen çok zorlanmayacaksın. Tüm bunlarla birlikte bu ay telefonun hiç susmayacak. Uzun zamandır görüşmediğin insanlar, yakın arkadaşların ve aile bireylerin sanki anlaşmışlar gibi peşi sıra seni arayacaklar. Sanatın herhangi bir dalıyla ilgileniyorsan, ismini duyuracağın, oldukça önemli çalışmalardan teklifler alabilirsin. Diğer yandan hayatı dolu dolu yaşamak adına kendine bazı sözler verebilirsin.

Mayıs ayının gündemi: Hedeflerini yükselteceksin!

Aşk tılsımın: Kalbin söz dinlemeyecek.

BAŞAK (24 Ağustos – 23 Eylül)

Başak Burcu

Denge kurmaya çalışacaksın.

Hayatındaki durağanlığın, aklındaki bulanıklığın yavaş yavaş dağılacağı günler seni bekliyor. Canla başla mücadele ettiğin, ancak hüsranla sonuçlanan bazı konular yeniden karşına gelebilir. Bu kez daha farklı bir sen ortaya koyacaksın. Mayıs ayı, senin ve yakın çevren için ani kararların ayı olacak nitelikte. Karşına çıkan fırsat ya da seçenekler aynı zamanda zorlu kararlar almanı da gerektirecek. Sonrasında keşke dememek için her durumu adeta didik didik edeceksin. Ancak gökyüzü her detayı analiz etmeye çalışmanın seni yorabileceği gibi keskin davranışlarda da bulunmana neden olabileceğini işaret ediyor. 18 Mayıs’ta su burcunda meydana gelen Dolunay, yakın ilişkilerine bir göz atman gerektiğini vurguluyor. Duygusal yıpranmaya neden olan küslükleri toparlamak isteyeceksin.

İlişkisi olan bir Başak burcuysan, sevgilinin bazı isteklerini fark etmemen; örneğin, hangi filmi izleyeceğinize, hangi mekânda oturacağınıza sürekli senin karar vermen sevgilini kırabilir. Aslında sakin bir kafayla dinleyip düşündüğünde ona hak vereceksin. İlişkisi olmayan bir Başak burcuysan, kalbinin yeniden aşkla atacağı günlere hazır ol. Hiç beklemediğin anda, hiç beklemediğin biriyle hızlı bir aşka yelken açabilirsin. Bu kişi hem görünümüyle hem de hayata bakış açısıyla adeta gönlünü fethedecek. Evli ve çocukları olan bir Başak burcuysan, eşinle birlikte çocuklarınıza dair önemli kararlar vermeniz gerekebilir.

İşler…

Hayatının her alanını dengede tutmaya çalışırken, kaliteden de ödün vermek istemeyeceksin. Bunca hıza ve yorgunluğa rağmen emeklerinin karşılığını yeterince alamadığını düşünebilirsin. Gök kubbe, küçük kapıların büyük kapılara açılacağını işaret ediyor. Kendi işini yapan bir Başak burcuysan, vergi, fatura gibi ödemelerde bazı pürüzler yaşanabilir. Muhasebeyle ilgili yaşanan bu sıkıntılarda kontrolü eline almak isteyeceksin. Proje bazlı bir işte çalışıyorsan, ortaya çıkaracağın çalışma, statüsü yüksek kişilerin dikkatini çekecek. Hiç beklemediğin şekilde alacağın iş teklifi, yüzünü epey güldürecek.

21 Mayıs’tan sonra, kendini ruhsal olarak daha rahat hissedebilirsin. Üretici, kendiyle barışık, sebepsiz hareket etmediğini anladığın dönemler yaşayacaksın. Hukuki konulara dair uzun uğraşıların varsa, Mayıs ayında beklediğin sonuçları alabilirsin. Bu ay, aynı zamanda gayrimenkul konularına zaman ayırabilirsin. Özellikle daha konforlu bir yaşam için yazlık ev bakabilirsin. Birikim yapmaya, tutumlu davranmaya ayrıca özen göstereceksin.

Mayıs ayının gündemi: Beklediğin haberler kapıda. 

Aşk tılsımın: Kalbin aşkla çarpacak.

TERAZİ (24 Eylül – 23 Ekim)

Terazi Burcu

Bireysel hareket edeceksin.

Gerek iş, gerekse ilişkiler konusunda son birkaç aydır epey zorladı seni hayat. Her ne kadar hayatını toparlamaya çalışsan da önüne geçemediğin, hatta zaman zaman boyun eğmek zorunda kaldığın çok şey oldu. Sosyal ilişkilerinde de kendini yeterince ifade edemediğini düşündüğün için kendini geri plana çektin. Öyle ki, şu sıralar “2019 yılından çok şey umuyordum ama hala umduğumu bulamadım” diye adeta isyan edecek noktaya gelmiş olabilirsin. Gök kubbe, her şey olması gereken zamanda olur mesajı veriyor. Mayıs ayının güzelleşen havası, senin hayatına da dokunuşlarda bulunacak. Geçmişten kalan yaraların, iyileşmeye başlayacak. Hayata bakış açının genişlediğini fark edeceksin. Karmaşaların içinden çıkmak senin için zor olmayacak. Bu ay sık sık geleceğini ne yönde şekillendirmek istediğini düşüneceksin.

Venüs’ü karşıt burcunda misafir etmen, ilişkiler adına sana avantaj kazandırıyor. İlişkisi olmayan bir Terazi burcuysan, doludizgin bir aşka hazır ol. Kalbini ısıtacak, hayallerinin ötesinde bir aşk hikâyesi yaşayabileceğini söylüyor gök kubbe. Ancak hayatına gelecek bu kişi, ilk etapta çok zor biri gibi görünebilir. “Asla olmaz” demeden önce biraz daha düşünmende fayda var. İlişkisini yeni sonlandırmış bir Terazi burcuysan, duygusal iniş çıkışlarına çözüm ararken aklın iyice karışabilir. Yakın arkadaşının vereceği tavsiye seni epey etkileyecek. Başkaları yüzünden evliliğinde yanlış anlaşılmalar yaşıyorsan, mutsuzluğunun ana kaynağını kökünden çözümleyeceksin. 14 Mayıs’a kadar Venüs adeta büyülü bir değnek gibi hayatına dokunacak.

Duygular…

İnsanlara karşı nezaketli ve özverili yaklaşımlarının da karşılığını göreceğin günler seni bekliyor. İkna gücün artarken, yaşam standartlarını artıracağın fırsatlar yakalayabilirsin. Rekabetin ve hırsın yüksek olduğu bir iş yerde çalışıyorsan, geçen ay yaşadığın statü krizi için yeni formüller bulacaksın. Kendi işini yapan bir Terazi burcuysan, piyasadaki iniş çıkışların işine etkisini en aza indirgemenin yollarını arayabilirsin. Diğer yandan çalışma koşullarını iyileştirmeye çalışman seni zaman zaman stresli yapabilir.

18 Mayıs’ta meydana gelen Dolunay, bireysel hareket etmen için seni destekliyor. Alışveriş yapmak, ufak tefek eksikliklerini tamamlamak, kitap okumaya zaman ayırmak, hobilerine zaman ayırmak, bütçene göre hafta sonu planları yapmak, bu ayın senin için temel ihtiyaçları olacak. Kontrol altına alamadığın bir kilo problemin varsa, profesyonel destek alman işe yarayabilir. Estetik, cilt bakımı gibi planların varsa, gideceğin yerin hijyen koşulları, bu işte ne kadar uzman ve iyi olduklarını önceden araştırmanda fayda var.

Mayıs ayının gündemi: Geçmişe yaraların iyileşecek.

Aşk tılsımın: Sorunları çözüme kavuşturacaksın.

AKREP (24 Ekim – 22 Kasım)

Akrep Burcu

Yaşamına yeniden şekil vereceğin günler seni bekliyor.

Artık birileri için kaygılanmak, başkalarının sorumluluğunu taşımak istemeyeceksin. Üzerinde ağırlaşan yükleri atmanın zamanı geldi. Mayıs ayında telefonun hiç susmayacak desem yeridir. Peş peşe alacağın haberler, katılacağın davetler sosyal hayatına hız kazandıracak. Artık vazgeçtiğin, pes ettiğin, yarım kalmış ne varsa yeniden karşına fırsat olarak çıkabilir. Hayatın büyük sürprizlerle dolu olduğunu bir kez daha anlayacaksın. Mayıs ayında hayatına dâhil ettiğin her ne varsa senin için önemi çok büyük olacak. Yeni tanışacağın insanlardan, alacağın küçük bir eşyaya kadar her şeyi titizlikle seçeceksin. Aklının köşesinde yer eden, hep yapmak istediğin hayallerini gerçekleştirmek için kolları sıvayabilirsin.

18 Mayıs Dolunay’ı gizemli, sır kalmış, sözleri tutulmuş bazı konuların açığa çıkmasına neden olabilir. Duydukların seni üzebilir ama haksızlığa uğradığın da aşikâr… Bu yüzden ailen de dâhi, irade göstereceğin insanlar olacak. 1970-1984 yılları arasında doğmuş evli bir Akrep burcuysan, eşinin ailesindeki bazı kişilerin davranışlarından rahatsızlığını dile getirebilirsin. Eleştirinin boyutunu aşman, eşinle aranızda büyük bir sorun yaratabilir. Eğer problemli bir ilişkin varsa, plan yapıp içine sinen bir uzmandan bugünlerde destek alabilirsin.  Uzun zamandır ilişkisi olmayan bir Akrep burcuysan, aklına sık sık eski sevgilinin ve onunla olan hatıraların gelebilir. Kendini sosyal medya üzerinden onu araştırırken ya da ortak arkadaşlarını onunla ilgili sorgularken bulabilirsin. Bazen geçmişi geçmişte bırakmak gerektiğini unutmadan hareket etmende fayda var.

Odaklanma Vakti…

5 Mayıs’ta 7. Evinde gerçekleşecek Yeniay, krizleri çok rahat yönetebilmeni sağlayabilir. Çevrende sana uyumsuzluk gösteren kişilerin sadece seninle dertleri olmadığını anlayabilirsin. Özellikle iş ve arkadaş çevrende birden fazla vukuata karışan insanlardan uzak durmayı tercih edebilirsin. Bu dönem odaklanman gereken konuların başında iş ve kariyer hayatın olacak. Kendi işini yapmak isteyen 1984-1998 yılları doğumlu bir Akrep burcuysan, marka araştırması ve patent başvuruları gibi detaylarla boğuşabilirsin. Çevrende de iş kuran insan sayısının arttığına tanıklık edebilirsin.

Tüm bunlarla beraber, bu ay hiç ummadığın insanların gözyaşlarıyla karşı karşıya kalabilirsin. Onca zaman bu kadar sıkıntıyı nasıl taşıdıklarına inanamayacaksın. Onlarla yapacağın konuşma sırasında önyargısız bir tutum sergileyecek olman aranızdaki güven duygusunun daha da güçlenmesini sağlayacak. Beslenme alışkanlığı bu dönemde sağlık konun olacak. Eğer istemeden aldığın kilolar varsa hangi besinlerin sana zararlı olduğunu keşfedebilirsin. Venüsyen gökyüzü destekli ve kararlı başlayan her adımın güzel sonuçlar vereceğinin müjdesini sunuyor.

Mayıs ayının gündemi: Yaşamına yenilik katacaksın.

Aşk tılsımın: Geçmiş konulara takılacaksın.

YAY (23 Kasım – 21 Aralık)

Yay Burcu

Emeklerinin karşılığını alacaksın.

2019 yılının başından bu yana bazı şeyleri yoluna koymak için didinip duruyorsun. Kolay kolay pes etmeyen tarafınla, kendi çizginde ilerlemeye çalışman takdire şayan. Çevrende yaşanan olaylardan da anlamsız ve hak etmediğin bir şekilde payını aldığını en iyi sen biliyorsun. Mayıs ayındaki gökyüzü, bu duygusal savaşların, etrafında dönen türlü oyunların son bulacağını avaz avaz bağırıyor. Artık huzurla derin bir nefes alabilirsin. Zaten her şeyden öte, bunca zaman ne kadar değiştiğini ve yol kat ettiğini en iyi sen biliyorsun.

Aşk hayatında ise bir belirsizlik yaşıyorsan, keskin yüzleşmeler yaşayabilirsin. İlişkisi olan bir Yay burcuysan, ilişkinin her ayrıntısına takılacaksın. Geçtiğimiz yaz aylarında yaşadığın sorunların benzerini yaşaman an meselesi. Geçmişini bir türlü geride bırakamayan, düzenleyemeyen biriyle birlikteysen, sürüncemeyle giden ilişkini kalbinden söküp atabilirsin. Sürekli acı çekmektense, en baştan önlem almanın yollarını arayacaksın. Uzun zamandır ilişkisi olmayan bir Yay burcuysan, ailenden arkadaşlarına varana kadar birçok kişinin evliliğe dair baskıları sıkıcı bir hal alabilir. Ancak diğer yandan, kalbine dokunacak birinin olduğunu işaret ediyor gök kubbe. Hiç ummadığın, yıllar sonra bir araya geleceğin kişinin aşk itirafıyla kalbinin kapılarını açabilirsin. Boşanma sürecinde olan bir Yay burcuysan, duygusal gelgitlerin, evliliğin hakkında yeniden düşünmene neden olabilir.

Hesaplar…

Ekonomik olarak harcamalarına bir düzen getirmek isteyeceksin. Çalışmalarını pratik ve titiz bir şekilde yürütme çabanın karşılığını alıyorsun. Kendine has özelliklerin, yeteneklerin hedeflerine ulaşmanı kolaylaştırabilir. Kendi işini yapan bir Yay burcuysan, iş yerini daha işlek bir yere taşıma kararı alabilirsin. Ödemelerinle alakalı hukuki bir süreç içerisindeysen, davaların sonuçlanması biraz sürüncemeye girebilir. Hem statünü hem de ekonomik durumunu koruyacak önlemler alman yararına olacaktır. Mayıs ayında yapılacak bir anlaşma varsa ve tarih belirlemen gerekiyorsa, gününü iyi belirlemende fayda var.

Gökyüzünün şaşası 5 Mayıs’ta Yeniay ile birlikte devam ediyor. Toprak burcunda gerçekleşen bu gökyüzü olayı aile konularında sağlığı öne çıkartıyor. Yakından ilgileneceğin bir süreç olabilir. Kendine bu ayın ilk iki haftası yeni alanlar oluşturuyorsun. Bugüne kadar denemediğin bir spor dalı, el sanatı, seminer ya da kısa süreli kurs programları ilgini çekecek.

Mayıs ayının gündemi: Statünü korumaya alacaksın.

Aşk tılsımın: Aşk itirafları şaşırtacak.

OĞLAK (22 Aralık – 20 Ocak)

Birikimlerini değerlendireceksin.

Seni zorlayan, kafanı karıştıran, önüne engeller koyan duygulardan ve alışkanlıklardan uzaklaştıracak günleri selamla sevgili Oğlak. İçini sıkan her ne varsa kendine saklamaman gerektiğini işaret ediyor gök kubbe. Güvendiğin kişilere kendini açman, kaygılarından bahsetmen bazı şeyleri daha net görmeni sağlayacak. Mayıs ayında içsel bir yolculuğa çıkacaksın adeta. Hayatında eğri ve doğru olan ne varsa, baştan uca kafa yoracaksın. Kimliğini, özünü, geçmişini, hayata bakış açını ve duygularını sorgulama cesareti bulurken, ne kadar savaşçı ve güçlü olduğunu etrafına bir kez daha göstermiş olacaksın.

Aşk hayatına renk ve neşe gelecek. 1970-1984 yılları arasında doğmuş evli bir Oğlak burcuysan ve eşinle uzun zamandır çocuk planları içindeyseniz gökyüzü, sevindirici haberleri bu ay içerisinde alabileceğinizi işaret ediyor. Uzun süreli bir ilişkin varsa, evliliğe dair fikirlerini netleştirmek isteyeceksin. Sevgilinle birlikte bazı aile bireylerini tanıştırmak yeni bir döngünün başlangıcı olabilir. İlişkisini yeni sonlandırmış bir Oğlak burcuysan,  sevgiline dair duyacakların seni epey şaşırtacak. İyi niyetinden şüphe duymak istemesen de içine şüphe tohumları serpilecek. Fevri hareket etmemeye çalışmanda fayda var. Son 7 yıldır evli bir Oğlak burcuysan, mücadele gezegeni Mars’ın 15 Mayıs’ta 7.Evindeki hareketiyle düzenindeki eksikliği ve rutinliği dert edebilirsin. Evliliğine yenilik katmak isteyecek, zamansız da olsa kısa seyahat ve organizasyonlar planlayacaksın.

Yenilikler…

Uzun zamandır araba alma planları içindeysen, bu ay içerisinde aklındaki modeli uygun bir fiyata bulman mümkün. Telefon ya da bilgisayar gibi taşınabilir elektronik aletlere Mayıs ayında dikkat etmeni öneririm. Kendi işini kurmayı planlıyorsan, acele etmemeye çalışmalı ve belirli bir düzen ve planla hareket etmende fayda var. Her ne kadar ihtiyacın olan krediyi çekebilme ya da birikimlerini değerlendirme olanağın olsa da ülke piyasası atılımlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer aile işi yapan bir Oğlak burcuysan, bu dönemde çok sevdiğin, eskiden beri tanıdığın kişilerin işleriyle ilgili iflas ya da maddi kayıplardan çok etkileneceksin. Bu anlamda 18 Mayıs’tan sonra kendini daha çok çalışmaya vereceksin. 2007-2009 yıllarında işinle ilgili popülaritesi olan ya da popüler kişilerle görüşen bir Oğlak burcuysan, Ay düğümleri sayesinde tekrar eski günlerine geri dönebilirsin.

Yaz aylarına yavaş yavaş girerken görünüşüne daha da önem vereceksin. İdeal kilona ulaşmak için sıkı bir diyet programına başlayabilirsin. Diyetinden ödün vermeyişinle takdir toplayacaksın.

Mayıs ayının gündemi: Cesaretinle göz kamaştıracaksın.

Aşk tılsımın: Güven duymak isteyeceksin.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Koca Burcu

Köklü kararlar alacaksın.

Kalbini, ruhunu, aklını açacak, yeni bir sen ortaya koyacağın Mayıs ayına hoş geldin. Elinden geleni yaptığın, ancak kimi zaman kendinden ödün verdiğin zamanları geride bırakıyorsun. Hayatına dair her ne varsa tüm ipler senin elinde olsun isteyeceksin. Kontrolü eline alma isteğin radikal kararlar vermeni gerektirecek. Hayata bakış açın değiştikçe, sana hitap edecek sosyal çevrelere girmek isteyeceksin. Mayıs ayının tatlı, güneşli havası yeni başlangıçlar yapmanı destekliyor. Kişisel gelişimini, bilgi birikimini artırmak ve entelektüel bakış açını genişletmek için çeşitli kurslara yazılabilirsin. Diğer yandan uzun zamandır aklını kurcalayan soruların cevaplarını tesadüfler zinciriyle çözeceğin bir ayın seni beklediğini belirtmek isterim.

Bu günlerde kalıbına sığamamanın nedeni toprak seyri sana başka sorumluluklar getiriyor. Aşk ve ilişkilerin seni yormasına izin vermeyeceksin. Bu noktada eşinin ya da sevgilinin bazı hareketlerini değiştirmek istemen onu yorabilir. Fikir ve dünya görüşü açısından tavsiyem; bu dönem herkesi olduğu gibi kabul etmenden yana olacak. Uzun zamandır ilişkisi olmayan bir Kova burcuysan, sosyal çevren evlilik hakkındaki düşüncelerini değiştirebilir. Her şeyi yolunda giden bir ilişkin var ise büyüme, çoğalma yerleşik düzenini düzenleme gibi konuları gündemine alabilirsin.  Yeniay ilk günlerde etkisini gösterirken ilişkine taze bir kan getirecektir.

Duygular…

Bu ayın ortasından sonra ruhunu disipline olmuş bir biçimde hissedeceksin. Yeni başlangıçlar için enerji toplaman gerekebilir. Özellikle ortak paylaşım içinde olduğun parasal konularda yeni kararlar almaya gidebilirsin. Eşinin ya da birlikte olduğun kişinin harcamalarını yönetmek isteyebilirsin. Aslında bu kadar detaycı olmadığını seni tanıyan herkes çok iyi bilir. Ancak ister istemez etrafındaki olayların perde arkasını görmek isteyeceksin. Ortaklıklı bir işte çalışıyorsan, ortağınla fikir ayrılığı yaşayabilirsin.

Ailende 1999 yılında çok önemli bir olay olmuşsa gökyüzü, bu döngünün tamamen değişeceğini işaret ederken; bir karmanın bittiğini ve maddi anlamda farklı bir sürece girildiğini sen de fark edeceksin. Diğer yandan yılın belki de en dingin ayını yaşarken, kalbinin ve aklının sesine kulak vereceksin. Kişisel işlerine zaman ayıracak, hatta bir takım küçük estetik operasyonlara bile bir anda karar vereceksin.

Mayıs ayının gündemi: Kontrolü ele alacaksın.

Aşk tılsımın: Düzen getireceksin. 

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Balık Burcu

Gücünü göstereceksin.

Bu ay üzerindeki rehaveti, ağırlığı, duygusal iniş çıkışları geride bırakacaksın. Önünde duran engelleri birer birer aşmaya hazır ol. Mayıs ayında “her şeyin bir zamanı, yeri varmış, boşuna kendimi bu kadar hırpalamışım” diyeceksin. Küçük resme takılıp kalmaktansa, büyük resmi görmeyi tercih edeceksin. Bakış açın değiştiğinde hayatının da değiştiğini fark edeceğin Mayıs ayında, içindeki potansiyel de açığa çıkacak. Son zamanlarda nedenini bilmediğin şekilde sana adeta düşmanca yaklaşan kişileri bertaraf edeceksin.

Son zamanlarda aşk hayatına belirsizlik ya da karmaşa hâkimse, geri dönülmez kararlar alman an meselesi! Duygusal hayatındaki gri bulutların dağılması için elinden gelen her çabayı harcayarak “benden yana bir sorun yok” mesajı vereceksin. Uzun zamandır ilişkisi olan bir Balık burcuysan, evlilik düşünmene rağmen bazı şeyleri kafanda bir yerlere oturtamayabilirsin. Bu işin içinden tek başına çıkacağını düşünmemelisin. Bu konuları sevgiline uygun bir dille ifade etmen ve içsel sıkıntılarını açman kendini iyi hissetmeni sağlayacaktır. Evli bir Balık burcuysan, bu ay eşinin gitmek istediği yerleri organize etmek için, farklı araştırmalara giren ve değişik sürprizler yapmayı planlayan bir role bürüneceksin.

Kariyer…

Gök kubbe, kariyer evinde önemli gelişmeler olacağını vurguluyor. Her ne kadar geri çekilip kendine konfor alanı bırakmak istesen de bilakis kariyerinle ilgili önemli fırsatlar yakalayacağını göreceksin. Hatta başarının tadını bu aydan itibaren hissedeceğini ve kendi sektöründe şöhrete kavuşmaya başladığını öngöreceksin. Eğer tasarıma dayalı bir iş yapıyorsan acele etmelisin. Bu ay yapman gerekenleri bir an önce yapmalısın. Yaratıcılığın zirveye çıkarken, çalışmalarınla öne çıkabilirsin. Kendi işini yapan bir Balık burcuysan, yurtdışı bağlantılı bir firmayla önemli bir görüşme sağlayabilirsin. Diğer yandan sektörünü daha geniş bir alana yaymak için reklam ve tanıtım kampanyalarına katılabilirsin. Mayıs ayında çalışma ortamında dönen dedikodulardan haberdar olabilirsin. İnsanların yaptığı dedikodulara dahil olmamış olman senin için büyük bir avantaj olacak.

Mayıs’ta gerçekleşecek su burcundaki Dolunay, yurtdışına ani iş çıkışlarının olacağını ve aklında yokken arkadaşlarının arkasına takılıp kısacık da olsa seyahat etmek isteyeceğini vurguluyor. Sağlıkla ilgili konulara gelecek olursak, stresin arttığı zamanlarda, ayaklarınla ve eklemlerinle ilgili hassasiyetin bu ay artabilir. Bunun kronik bir sorun olduğunu görerek, stresi tetiklediğini de görebilirsin.

Mayıs ayının gündemi: Bakış açın değişecek.

Aşk tılsımın: Sorunları bertaraf edeceksin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu