MutfakOrdan BurdanSağlık

Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi 20 Faydası

Artık karpuz sadece sıcak yaz günlerinde serinlemek için yediğimiz bir meyve değil. Kabuğundan çekirdeğine her şeyinden faydalanabiliyoruz.

Artık karpuz sadece sıcak yaz günlerinde serinlemek için yediğimiz bir meyve değil. Kabuğundan çekirdeğine her şeyinden faydalanabiliyoruz. A vitamini (karotenoidler), C vitamini, pantotenik asit, bakır, biyotin, potasyum, B1, B6 vitaminleri ve magnezyum deposudur. Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi 20 Faydası.

Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi 20 Faydası

Karpuz çekirdeği yağ asitleri, önemli proteinler, magnezyum, potasyum, manganez, demir, çinko, fosfor gibi mineraller ve tiyamin, niyasin ve folik asit içerir. Karpuz çekirdeğinde ilk defa karpuzdan elde edilen bir amino asit olan “citruline” vardır. Bu amino asit güçlü bir antioksidandır ve damar sertliği, hipertansiyon, anjin ve ereksiyon problemi üzerinde pozitif etkisi vardır. Aynı zamanda damarların genişlemesine de yardımcı olur.

Böbrek ve idrar yolu rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcıdır. Böbrek taşlarından ve kumlarından kurtulmak için karpuz çekirdeklerinden bir çay yapıp içebilirsiniz. Karpuz çekirdeklerinden maksimum fayda sağlamak için pişirerek, öğüterek veya kavurarak tüketebilirsiniz.

Karpuz Çekirdeği Nasıl Tüketilir? Karpuz Çekirdeği Çayı Nasıl Yapılır?

Karpuz Çekirdeğinin Mucizevi 20 Faydası

1. Kalp sağlığı

Karpuz çekirdeği kalp için çok önemli olan magnezyum içerir. Ayrıca kan basıncını dengeler ve metabolik fonksiyonları arttırır. Kalp hastalıklarını ve tansiyonu önlemek için karpuz çekirdeklerini daha sık tüketin.

2. Yaşlanma

Antioksidan özelliği ile erken yaşlanmayı önler, cildi güçlendirir ve sağlıklı bir görünüm verir.

3. Akne tedavisi

Bir parça pamuğu karpuz çekirdeklerine batırın ve aknelerin üzerine sürün. Ölü hücreleri ve kiri de söker atar. Karpuz çekirdeği yağı tüm cilt türlerine iyi gelir ve cilt sorunlarının tedavisinde yardımcı olur.

4. Güçlü saçlar

İçerdiği protein ve amino asitleri saçları güçlendirir. Kavrulmuş çekirdekler bakır içerdiği için saçları daha parlak yapar. Saça rengini veren pigment “melanin”dir.

5. Kafa derisi kaşıntısı

Yumuşak yapısı karpuz çekirdeği yağının kolay emilmesini sağlar. Kuruyan ve kaşınan kafa derisini nemlendirmek için her gün kullanabilirsiniz.

6. Zarar görmüş saçlar

Karpuz çekirdeği saçların zarar görmesini engelleyen önemli yağlar içerir.

7. Kan basıncı ve koroner kalp rahatsızlığı

Arginin koroner kalp rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur ve kan basıncını dengeler. Damarların daralmasını engeller.

8. Bağışıklık sistemi için magnezyum

Karpuz çekirdekleri mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Bu mineral buğday, pirinç, yulaf ve kakao tozunda da bulunur. Pantotenik asit veya B5 vitamini de diyebiliriz, karbonhidratların enerjiye dönüşmesinden sorumludur.

9. Beriberi tedavisi

B6 vitamini eksikliği beriberi denen hastalığın belirtilerinin görülmesine neden olur. B6 karbonhidratların enerjiye dönüşmesine destek olur.

10. Önemli amino asitler

Vücut fonksiyonlarının yerine gelebilmesi için arginin ve lisin gibi amino asitlere ihtiyaç vardır. Lisin,  daha güçlü kemikler ve dokular için gerekli olan kalsiyumun vücut tarafından alımını arttırır.

11. Doymamış sağlıklı yağlar

Karpuz çekirdeğinin %80’i doymamış sağlıklı yağlardan ve omega 3 yağlarından oluşur. Bu çekirdekler ekstra kalori üretmeden vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Beslenmenize katarak günlük ihtiyacınız olan sağlıklı yağların yarısını almış olursunuz.

12. Saçlar ve tırnaklar

Protein saçları güçlü ve parlak tutar, tırnakların uzamasını hızlandırır.

13. Magnezyum kaynağı

Magnezyum çokluğu vücut fonksiyonlarını destekler. Kan basıncını dengeler ve kalbin normal çalışmasını sağlar.

14. Ödem

1 çay kaşığı kurutulmuş ve öğütülmüş karpuz çekirdeğini, 1 çay kaşığı bal ve 3/4 su bardağı sıcak suya katın. Sıcak ve tatlı iksirinizi günde 2 kere içerek ödemden kurtulun.

15. Erkek doğurganlığı

Karpuz çekirdeğindeki likopen güçlü bir antioksidandır ve eski zamanlardan bu yana erkekler cinsel güçlerini arttırmak için kullanır.

16. İyileşme

Beslenme düzeninize karpuz çekirdeklerini ekleyerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Bir kaç gün içinde farkı hissedersiniz. Hafıza problemi yaşayan kişilere özellikle önerilir.

17. Şeker hastalığı

Bir avuç karpuz çekirdeğini 1 litre suda 45 dakika bekletin. Bu doğal tedavi edici karışım şeker hastalarına iyi gelecektir ve hastalığın ilerlemesini kontrol edebilirsiniz.

18. Cilt nemlendirici

Yumuşak ve nemli bir cilt için ihtiyacınız olan şey yağ asitleridir. Karpuz çekirdeklerini cilt problemlerini ve sivilceleri önlemek için kullanabilirsiniz.

19. Siyah saçlar

Karpuz çekirdeği, vücutta melanin oluşmasını sağlayan bakır ve diğer mineralleri içerir. Melanin saça rengini veren pigment demiştik hatırladınız mı? Ve evet cilde rengini veren pigment de o.

20. Kırık saçlar

Yağ asitleri saçları besler ve daha güçlü yapar. Saç kırılmalarını önlemek için ihtiyacını olan şey de budur. Karpuz çekirdeği yağını istediğiniz bir taşıyıcı yağ ile birleştirin ve bu karışım ile haftada bir kafa derinize masaj yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu