Ordan BurdanYaşam

Sararan Çay Bardaklarına Kesin Çözüm

Mutfakların vazgeçilmez eşyalarından biri olan çay bardaklarını ilk günkü görünümüne kavuşturmanız mümkün. İşte Sararan Çay Bardakları Kesin Çözüm

Evlerimizde en çok kullandığımız eşyaların başında bardaklar geliyor. Özellikle de çay bardakları… Anadolu insanı çaysız muhabbet etmez. Kimi ince belli bardaktan içer çayını kimi fincandan. İçmesi kolay temizliği ise bir o kadar emek ister çayın. Çay bardakları sararır, demlikler kararır. Ancak bir ev hanımının elinden kurtulamaz bütün bu kararan ve sararan eşyalar. İşte Sararan Çay Bardakları Kesin Çözüm

En Bilindik Yol “Çamaşır Suyu”

Uzmanlar, çamaşır sularının mutfaklara sokulmaması gerektiğini söylesede ev hanımlarının büyük çoğunluğu bu alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Hanımlar ya bulaşık makinesine birkaç damla çamaşır suyu damlatıyor ya da su dolu taslarda bardakları çamaşır suyuyla yıkayıp bekletiyor. Ancak çamaşır suyu kullanıldığında bardakların iyice durulanması sağlık açısından çok önemli.

Mutfaklardan Eksik Olmayan Yardımcı “Karbonat”

Bir çay kaşağı karbonatı bulaşık süngerine dökün ve bu şekilde bardaklarınızı iyice temizleyin. Durulama işleminin ardından bardaklarınız pırıl pırıl parlayacaktır.

Sirke Olmadan Temizlik Düşünülmez

Sirkeyi bulaşık makinenizin parlatıcı gözüne eklerseniz; bardaklarınız pırıl pırıl olacaktır. Ayrıca bardakları elde yıkarken de sirkeden yararlanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu